Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με Grexit απειλεί η κυβέρνηση τις ομάδες, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο

Με Grexit απειλεί η κυβέρνηση τις ομάδες, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο
«Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση»
Με έξοδο από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα απειλεί τις ομάδες η κυβέρνηση, αν δεν επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, προκειμένου να συζητηθούν τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία.
«Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλειάδης, συμπληρώνοντας:

«Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού:

-Τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

- Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματά ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.

-Αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

-Η κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αστικοποίηση του πλαισίου των ποινών ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Εάν αυτό με τις κινήσεις αυτές δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε ας γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, υποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα», κατέληξε ο υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης