Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη κόντρα κυβέρνησης με ΝΔ για τις δηλώσεις Προβόπουλου στο bankingnews για 4ο Μνημόνιο

Έντονη κόντρα κυβέρνησης με ΝΔ για τις δηλώσεις Προβόπουλου στο bankingnews για 4ο Μνημόνιο
«Το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ»
Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η παρέμβαση (link) του Γιώργου Προβόπουλου στο bankingnews.gr, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει 4ο μνημόνιο για τη χώρα μας το οποίο θα συνδεθεί με το χρέος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως «το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας»:
«Το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ.
Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να επιβάλει σκληρή λιτότητα. Αυτή τη στρατηγική δεν θα την επιτρέψουμε».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής (8/11) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ.Τζανακόπουλος έβαλε κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι «το σχέδιο της είναι επικίνδυνο για την χώρα».
«Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος που στηρίζει.
Επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές.
Θέλει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει σκληρό σύστημα περικοπών.
Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να ανταλλάξει τη διάλυση της κοινωνίας με ελάφρυνση του χρέους.
Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου με όρθια την κοινωνία.
Το 2019 ο λαός θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τα πεπραγμένα με την καταστροφική πενταετία 2009-2014» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Μαξίμου: Το 4ο μνημόνιο είναι στρατηγική και στόχος της ΝΔ - Δεν θα το επιτρέψουμε

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επανέλαβαν πως «στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα 4ο μνημόνιο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γι' αυτό το λόγο η ΝΔ «προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη ίδια τη χώρα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως σημείωσαν, «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Ενδιαφέρεται -και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς- μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει».
Επιδιώκει, σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης.
«Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ.
Και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει.
Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:

- Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,

- Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,

- Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,

- Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

- Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να «ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο.
Αυτή είναι η στρατηγική της.
Αποδεικνύεται, όμως, και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης.
Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ είχε τονίσει ότι «όχι μόνο θα υλοποιήσω πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα», αλλά «θα [το] συμπληρώσω [...] με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις»!
Όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη...».

Δυναμική απάντηση της ΝΔ - «Άσφαιρες οι επιθέσεις Τζανακόπουλου» - «Κανείς δεν ακούει τα ψέματα και τις συκοφαντίες»

Απαντώντας στον ομόλογό του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «άσφαιρες» τις επιθέσεις του κ. Τζανακόπουλου.
«Ο εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, αποκομμένης από την κοινωνία, που εξαπάτησε εργαζομένους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, νέους και ανέργους, ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα πάνε καλά.
Επιμένουν να μην ακούν την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας:
«Κανείς δεν ακούει τα ψέματα και τις συκοφαντίες.
Γι’ αυτό, οι επιθέσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι άσφαιρες.
Παρά το ότι συνειδητά διαστρέβλωσε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του στέλνουμε την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Δ.Ε.Θ., ώστε να μην έχει πια κανένα άλλοθι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης