Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θετικό για την κυβέρνηση το χθεσινό Eurogroup –Το 3ο μνημόνιο είναι το τελευταίο

Παπαδημούλης: Θετικό για την κυβέρνηση το χθεσινό Eurogroup –Το 3ο μνημόνιο είναι το τελευταίο
Κασσανδρισμοί τα περί υπογραφής νέου μνημονίου υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το χθεσινό Eurogroup είναι ένα «θετικό βήμα προς τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Όπως είπε ο κ.Παπαδημούλης πλέον το βήμα αυτό πρέπει να μετατραπεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, έτσι ώστε, όπως είπε, «μέσα στο 2016 να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού, δηλαδή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμόζονται αμέσως που θα είναι ένας πρόσθετος μαγνήτης προσέλκυσης επενδύσεων και προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018».
«Από κει και πέρα θα συνεχίσουν διάφορες πλευρές για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να διατηρούν μια ρητορική ο κ. Σόιμπλε θα λέει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα ληφθούν μετά το 2018 αλλά στο μεταξύ θα έχουν αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σόιμπλε» ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υπενθύμισε ότι χθες η FAZ έγραφε ότι ο κ. Σόιμπλε είναι υπό πίεση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
«Μπαίνουμε σε μια τροχιά όπου φαίνεται μια θετική προοπτική.
Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για ένα γρήγορο κλείσιμό της αξιολόγησης για να κάνουν και εκείνοι τη δική τους{..}
Δεν ήταν εύκολο, διαδεχτήκαμε μια κυβέρνηση που έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Απαντώντας στα περί υπογραφής νέου μνημονίου ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για «Κασσανδρισμούς».
«Οι άνθρωποι έχουν πάθει βέρτιγκο.
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κακό στη χώρα.
Το 3ο μνημόνιο θα είναι και το τελευταίο.
Κανείς δεν επιθυμεί εδώ στις Βρυξέλλες άλλο μνημόνιο» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι για αυτά που λένε περί αποτυχίας του προϋπολογισμού «ο σκληρός Ντομπρόβσκις λέει πως οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης