Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Προτεραιότητα να κλείσει η β’ αξιολόγηση – Αισιοδοξία για την οικονομία μετά τη λύση για το χρέος

Βίτσας: Προτεραιότητα να κλείσει η β’ αξιολόγηση – Αισιοδοξία για την οικονομία μετά τη λύση για το χρέος
Η Ελλάδα θα μπει σε μια διαδικασία ποσοτικής χαλάρωσης και θα ενισχυθεί η οικονομική ζωή της χώρας είπε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας
Την θέση ότι κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό η β’ αξιολόγηση, έτσι ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Βίτσας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τη λύση για το χρέος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα θα μπει σε μια διαδικασία ποσοτικής χαλάρωσης και θα ενισχυθεί η οικονομική ζωή της χώρας».
«Με την προσθήκη των ιδιωτικών επενδύσεων θα έχουμε μια ουσιαστική στροφή σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές με χαμηλά επιτόκια» τόνισε ο κ.Βίτσας.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών Τουρκίας και Αλβανίας και την αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, ο κ.Βίτσας είπε ότι «το εξωτερικό περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα είναι ασταθές και ανασφαλές λόγω των πολέμων και της εξάπλωσης της τρομοκρατίας».
«Υπάρχει ένας πολιτικός λόγος, ο οποίος έχει την κατεύθυνση των απειλών [...]
Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική, αλλά δεν βάζουμε καν στο τραπέζι για να συζητήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οπότε ο κάθε ηγέτης καλύτερα να εξαιρεί από το λόγο του τη χώρα μας» είπε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης