Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Αξιολόγηση και προϋπολογισμός στο επίκεντρο του υπουργικού - Ο σχεδιασμός για τηλεοπτικές άδειες

Κυβερνητικές πηγές: Αξιολόγηση και προϋπολογισμός στο επίκεντρο του υπουργικού - Ο σχεδιασμός για τηλεοπτικές άδειες
Ειδική αναφορά έγινε στα θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου
Η δεύτερη αξιολόγηση, ο προϋπολογισμός του 2017 και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του 2017, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και είναι πιθανό να υπάρξει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από την ψήφισή του, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Ακόμη, ειδική αναφορά έγινε στα θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, τον οποίον αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, ενώ σε ό,τι αφορά τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και ο συντονισμός των κυβερνητικών επιτροπών μεγάλων έργων.
Στη διάρκεια  της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου μίλησαν η Θ. Φωτίου, ο Γ. Τσιρώνης  και ο  Γ. Χουλιαράκης, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για υπεραπόδοση εσόδων και τη μη ύπαρξη κενού στο μέτωπο των εσόδων.
Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι η συλλογική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και αλληλεγγύης και καλού κλίματος  συνεννόησης μεταξύ των υπουργών.
Σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλάζει η σύνθεσή της λόγω της υπουργοποίησης μελών της.
Ακόμη, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αλλά και η τακτική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ανεξαρτήτων συνθηκών.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε συζήτηση γαι τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ.

Τηλεοπτικές άδειες δεν θα παραμείνουν σε καθεστώς παρανομίας

Αμέσως μετά την λήξη του υπουργικού συμβουλίου υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ρωτήθηκε για τις επόμενες κινήσεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
«Το ΣτΕ κινείται με ταχύτητες διαστημικές», είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται γρήγορα, για να συμπληρώσει πως " σε περίπτωση ναυαγίου στο ΕΣΡ δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής.
Αν δεν συγκροτηθεί δεν θα μείνουμε σε καθεστώς παρανομίας.
Δεν υπάρχει περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο αναμένοντας να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.
Μέχρι νεωτέρας νομοθετούμε εμείς.
Το θέμα είναι να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για ονόματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης