Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση υλοποίησης του 3ου μνημονίου

Κουτσούμπας: Το κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση υλοποίησης του 3ου μνημονίου
Επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», ήταν το σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας από τη Λαμία, «γενικότερα οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί και ο συγκεκριμένος δε θα δώσουν καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, πέρα από μια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, προσπαθώντας να βελτιώσει το προφίλ της, το οποίο έχει πληγεί βάναυσα εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών της και των μέτρων που παίρνει για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες.
Και βεβαίως αυτό το κυβερνητικό σχήμα, έτσι όπως το είδαμε, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση υλοποίησης του 3ου μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Νέα μέτρα έρχονται χωρίς να σημαίνει ότι θα αποφύγουμε και το 4ο μνημόνιο».
Ο κ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στη Λαμία είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ν. Σταυρογιάννη, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε ότι «τη σημερινή περίοδο ο ελληνικός λαός, συνεπώς και οι κάτοικοι αυτής εδώ της πόλης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεχών επαναλαμβανόμενων αντιλαϊκών πολιτικών».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «ιδιαίτερα πλήττεται η τοπική διοίκηση, γιατί με τις αρμοδιότητες που της έχουν εκχωρηθεί εδώ και χρόνια, απ’ τον Καλλικράτη, και που δε συνοδεύονται με γενναία χρηματοδότηση, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα, συνεχώς αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι εργαζόμενοι, με νέες φορολογίες, νέα ανταποδοτικά τέλη.
Και αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Λαμία, συμβαίνει σε όλη τη χώρα, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους δήμους.
Απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της πόλης, των εργαζομένων του λαϊκού κινήματος και των δημοτικών συμβουλίων, που αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Είναι κεντρικά ζητήματα τα θέματα της υγείας για παράδειγμα, όπως είναι εδώ το νοσοκομείο της Λαμίας, είναι κεντρικό ζήτημα το ζήτημα της εκπαίδευσης, των σχολείων, το να μπορούν να καλύπτουν λειτουργικές τους ανάγκες, τη θέρμανση, τη συντήρηση των κτιρίων κ.λπ.
Είναι μια σειρά τέτοια προβλήματα, μαζί με όλα αυτά που βιώνει ολάκερη η ελληνική κοινωνία, που θα πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των πολιτικών δυνάμεων, του εργατικού λαϊκού κινήματος και βεβαίως των δημοτικών συμβουλίων.
Σ’ αυτό τον αγώνα, σ’ αυτή την αντιπαράθεση, το ΚΚΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό και μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε  πως «ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, άλλωστε είναι και η γενέτειρά μου εδώ, η πόλη της Λαμίας, η Ρούμελη και έχω ένα επιπλέον λόγο και χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ.
Και σ’ αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώνονται όλα αυτά, τα οποία βέβαια είναι γνωστά στον ελληνικό λαό και τα οποία επανειλημμένα το ΚΚΕ έχει τονίσει, ότι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση δε συνοδεύτηκε με αύξηση της χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και βέβαια αυτά να τα πληρώνει, να υποφέρει επιπλέον, να επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός.
Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ επεσήμανε στον κ. Περιφερειάρχη τις προτεραιότητες που θεωρεί ότι πρέπει να διεκδικηθούν, να προγραμματιστούν και να παλευτούν μαζί με το λαό της περιοχής, όπως είναι τα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης που πρέπει να γίνουν.
Είναι ζητήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, γιατί είναι και μια σεισμογενής περιοχή, αλλά και μια περιοχή με πλούσιο δασικό πλούτο, που πρέπει να προστατευθεί.
Απ’ αυτή τη σκοπιά, εκτός των άλλων, δημιουργούνται και δυνατότητες έργων, έτσι ώστε να λυθούν και προβλήματα ανεργίας των κατοίκων ή άλλων προβλημάτων που υπάρχουν, όπως επίσης και τα μείζονα ζητήματα της υγείας, ιδιαίτερα με το νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά και με τα άλλα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς και με τα ζητήματα της Παιδείας, που αφορούν τα σχολικά κτίρια, το πώς δηλαδή τα παιδιά μας μορφώνονται, εκπαιδεύονται, ζουν, τις ημέρες που πάνε στο σχολείο.
Από κει και πέρα μια σειρά άλλα ζητήματα που επίσης μας ενδιαφέρουν και ενημερωθήκαμε γι’ αυτά, όπως το πρόβλημα της Κωπαϊδας, ζητήματα διάνοιξης και άλλων δρόμων, της διαμόρφωσης του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στην Εύβοια που πρέπει να έχει προτεραιότητα, οι αποκαταστάσεις των ζημιών, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια, που πρέπει να διεκδικηθούν.
Και απ’ αυτή τη σκοπιά επαναφέραμε την πρόταση του ΚΚΕ, τη συνεπή πάλη που θα συνεχίσουμε να κάνουμε προβάλλοντας αυτές τις θέσεις μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και διεκδικώντας τες και στο κοινοβούλιο και στα υπουργεία και στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και αγωνιζόμενοι στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος, με τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών της περιοχής, στο δρόμο του αγώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης