Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα ονόματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό - Εμπλοκή με Σκουρλέτη και Φίλη

Τα ονόματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό - Εμπλοκή με Σκουρλέτη και Φίλη
Το υπουργείο Εργασίας θα διαχειριστεί η κ. Έφη Αχτσιόγλου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το χαρτοφυλάκιο
Για σήμερα 4/11 μετά τις 21:00 έχει προγραμματιστεί ο ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης, με ορισμένα από τα ονόματα να έχουν ήδη διαρρεύσει…
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκινήσει από τις 18:30 τα τηλέφωνα, προκειμένου να ειδοποιήσει όσους σχετίζονταν με το νέο και νυν υπουργικό σχήμα...
Το παρασκήνιο των αλλαγών είναι έντονο, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έλειψαν και οι καραμπόλες. 
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο bankingnews.gr κυβερνητικές πηγές, ο νυν υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αρμοδιότητα και στα ΜΜΕ.
Στη θέση του κ. Παππά, σαν υπουργός Επικρατείας, θα αναλάβει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αρμοδιότητα και την εκπροσώπηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Υπουργός Παιδείας θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο ακαδημαϊκός Κώστας Γαβρόγλου, με τις εξελίξεις ωστόσο να τρέχουν, καθώς ο Νίκος Φίλης δε θέλει να μετακινηθεί από το υπουργείο του.
Το υπουργείο Εργασίας θα διαχειριστεί πιθανόν η κ. Έφη Αχτσιόγλου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το χαρτοφυλάκιο.
Εμπλοκή έχει σημειωθεί και με τον Πάνο Σκουρλέτη, καθώς παρά τα σενάρια για έξοδο του από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από το υπουργικό σχήμα, απολαμβάνει ακόμα ευρεία κομματική στήριξη.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ωστόσο υποστήριξαν πως ο κ. Σκουρλέτης ενδεχομένως να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τη θέση του θα αναλάβει ο νυν υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Ο κ. Τσιρώνης μεταβαίνει ως αναπληρωτής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μπόλαρης αποχωρεί, ενώ ο κ. Αποστόλου παραμένει στη θέση του υπουργού. 
Στο νέο επίσης υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πάει η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά τις εμπλοκές που σημειώθηκαν αρχικά, θα αναλάβει σαν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στη θέση του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος θα εισχωρήσει ως αναπληρωτής στο νεοσύστατο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο θα ηγείται ο Γιάννης Μουζάλας.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα παραμείνει στο υπουργείο Επικρατείας, με αρμοδιότητα την καθημερινότητα των πολιτών.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ ως επικεφαλής στο υπουργείο Οικονομίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ινστιτούτου Levy.
Αναπληρωτής στο ίδιο υπουργείο θα είναι ο κ. Χαρίτσης, ενώ υφυπουργός ο νυν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Σταύρος Πιτσιόρλας.
Επίσης, στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μεταβεί ο Φώτης Κουβέλης, ενώ έντονη είναι η φημολογία και γύρω από το όνομα του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος το απόγευμα πέρασε την πόρτα του Μαξίμου.
Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας θα αναλάβει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Τα τρία ονόματα που ακούγονται για κυβερνητικοί εκπρόσωποι είναι:
Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και Κώστας Ζαχαριάδης
Αμετακίνητοι παραμένουν οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Πάνος Καμμένος.

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης