Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκορδάς (ΝΔ) στην Εξεταστική: Απολύτως σύννομα τα δάνεια της ΝΔ

Σκορδάς (ΝΔ) στην Εξεταστική: Απολύτως σύννομα τα δάνεια της ΝΔ
Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ 
«Απολύτως νόμιμα και με τους νόμους που ίσχυαν κάθε φορά ήταν τα δάνεια που έλαβε η ΝΔ.
Σε καμία περίπτωση δεν έχουν παραβιαστεί οι τραπεζικοί κανόνες, ούτε έγινε οτιδήποτε εν κρυπτώ».
Αυτό επεσήμανε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Αθανάσιος Σκορδάς κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και τα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τα δάνειά μας.
Κατά κανένα απολύτως τρόπο δεν ασκήθηκαν πιέσεις σε στελέχη των τραπεζών ώστε να αποφασίσουν ή να εισηγηθούν προνομιακά δάνεια».
Στην αρχική δήλωση που ζήτησε να κάνει, πριν αρχίσει η εξέτασή του, ο κ. Σκορδάς υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν ενήμερη για όλα τα δάνεια που είχε λάβει το κόμμα της ΝΔ και ότι «σε καμία περίπτωση δεν είχε προκύψει τίποτα από τους δειγματοληπτικούς έλεγχους στους οποίους είχε προχωρήσει, ούτε έκανε ποτέ οποιαδήποτε παρατήρηση μέχρι τότε».
«Σε όλα τα δάνεια είχαν παρασχεθεί όλες οι εγγυήσεις που ζητούσαν οι τράπεζες, ήταν οι ισχυρότερες και αφορούσαν τις εκχωρήσεις των κρατικών επιχορηγήσεων.
Είναι μια πρακτική που συναντάται και εκτός Ελλάδος» τόνισε ο κ. Σκορδάς.
Επίσης, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε προνομιακή πολιτική σε ότι αφορά τα επιτόκια, και η κάθε τράπεζα τηρούσε τους ίδιους κανόνες που εφάρμοζε και για τα δάνεια που χορηγούσε σε άλλους τομείς».
Όπως υποστήριξε ο κ. Σκορδάς, τα δάνεια της ΝΔ ήταν απολύτως εξυπηρετούμενα μέχρι το 2012, ενώ απέδωσε το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησής τους, στο γεγονός ότι από το 2010 η Αγροτική Τράπεζα είχε αλλάξει την δανειακή σύμβαση τετραπλασιάζοντας τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης