Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές αλλά θα γίνουν διότι δεν θα βγει η προφητεία Τσίπρα για το χρέος

Λεβέντης: Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές αλλά θα γίνουν διότι δεν θα βγει η προφητεία Τσίπρα για το χρέος
Είμαι αντίθετος στο σύνολο της πολιτικής του Τσίπρα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές αλλά ότι τελικά αυτές θα γίνουν διότι «δεν θα βγει η προφητεία Τσίπρα για το χρέος» διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
«Εγώ βλέπω ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές και συνεπώς κάνει πίσω.
Ο Μητσοτάκης ναι μεν λέει ότι προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις ξέρει όμως ότι προπορεύεται πολύ λιγότερο από ό,τι λένε οι δημοσκοπήσεις» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Λεβέντης, ο οποίος εκτίμησε ότι στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η ΝΔ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Η κυβέρνηση όφειλε να πάρει πίσω όλο τον νόμο και όχι μόνο το άρθρο, για αυτό εμείς χθες ψηφίσαμε όχι» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν αποσυρθεί ο νόμος στο σύνολο του η Ένωση Κεντρώων δεν θα συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ».
Αναφορικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο κ.Λεβέντης εκτίμησε ότι, «η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Παπανδρέου κορόιδευαν και δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που ψήφιζαν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις πιστεύει».
«Κάνουν αγγαρεία λέγοντας ότι πιστεύουν στην Ευρώπη, δεν πιστεύουν» είπε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις και όχι κυβερνήσεις μειοψηφίας».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, «φέρεται σαν να είναι από πολιτικό τζάκι, παρόλο που δεν είναι» και αναφερόμενος ειδικά στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτήρισε «γενναιότητα» τυχόν απόσυρσή του από τον Αλέξη Τσίπρα.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, ο κ.Λεβέντης είπε ότι «ο αριθμός των ανέργων είναι μεγάλος σε όλη την Ευρώπη, για αυτό και συζητούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις».
«Στρουθοκαμηλίζουμε» αν δεν βλέπουμε ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές συμβαίνουν ήδη στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν χιλιάδες κόσμου που ήδη δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις» είπε ο κ.Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι «όταν δεν έρχεται επένδυση να δώσει νέο αίμα, η κυβέρνηση βάζει φόρους και κόβει συντάξεις, γιατί δεν έρχεται νέο χρήμα».
Για αυτό και όπως είπε, ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύσταση οικουμενικής, καθώς όπως υπογράμμισε «και ο Μητσοτάκης τα ίδια θα κάνει».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι, το μόνο που τον έφερε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν η ψήφιση του αναλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας  ότι, είναι αντίθετος «επί του συνόλου της ασκούμενης από αυτόν πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης