Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Πρώτα οι απαραίτητες αλλαγές στο νόμο Παππά και μετά η συγκρότηση του ΕΣΡ

Χατζηδάκης: Πρώτα οι απαραίτητες αλλαγές στο νόμο Παππά και μετά η συγκρότηση του ΕΣΡ
Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα πολιτικά υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο νόμο Παππά και μετά να συγκροτηθεί το ΕΣΡ που θα έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση των σταθμών διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Ερωτηθείς γιατί η ΝΔ επιμένει να αλλάξει ολόκληρος ο νόμος Παππά και δεν αποδέχεται αυτό που και κάποια στελέχη της θεωρούν λογικό ότι αν μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του άρθρου 2 στο ΕΣΡ το θέμα παύει να υπάρχει ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Real Fm είπε ότι «¨η ΝΔ λέει να πάρουμε τα πράγματα με μια λογική σειρά».
«Δηλαδή, λέει να διαβάσουμε καταρχήν την απόφαση του ΣτΕ όταν καθαρογραφεί και να μην πάμε με φήμες ή εικασίες, διότι έχει σημασία η ακρίβεια στη νομοθέτηση.
Δεύτερον, αφού διαβάσουμε θα πρέπει με βάση το γράμμα και το πνεύμα της απόφασης να γίνει η αλλαγή στον νόμο.
Και από κει και πέρα όταν γίνει η αλλαγή στον νόμο να κάτσουμε να δούμε και τη σύνθεση του ΕΣΡ που με βάση το άρθρο 15 του Συντάγματος έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση και για όλες τις σχετικές διαδικασίες.
Αυτό λέει η ΝΔ.
Το ερώτημα είναι τι λέει η κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα πολιτικά.
Τη μία βρίζει το ΣτΕ, την άλλη μιλάει για νόμο-γέφυρα, την άλλη λέει ότι θα τροποποιήσει το άρθρο 2 παράγραφος α, την άλλη μέσω βουλευτών λέει ότι θα αλλάξει τη σύνθεση διασκέψεως των προέδρων έτσι ώστε να περάσει αυτό που θέλει για το ΕΣΡ χωρίς να χρειάζεται η συναίνεση της ΝΔ.
Την άλλη φεύγει απ’ αυτά και ξαναγυρνάει σε προηγούμενες εκδοχές και βγάζει συνεχώς καινούργιες διαρροές» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.
«Ας καταλάβουν ότι στο τέλος θα γελοιοποιηθούν πολιτικά με αυτά που κάνουν.
Τη ΝΔ όλη αυτή η στάση της κυβέρνησης την εξυπηρετεί πολιτικά, αλλά δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα που έχει και άλλα προβλήματα να λύσει» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης