Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

ΝΔ: Το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν  πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί
"Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ.", αναφέρει η ΝΔ
«Το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,  δεν  πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή την πρόταση του κ. Τσίπρα για τον κ. Πολύδωρα.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία.
Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά».
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ΝΔ, «όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,  δεν  πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης