Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Δεν αρκεί μόνο η ρύθμιση του χρέους – Μπορεί εντός μηνών να πάμε σε εκλογές

Κουμουτσάκος: Δεν αρκεί μόνο η ρύθμιση του χρέους – Μπορεί εντός μηνών να πάμε σε εκλογές
Η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση ότι η ρύθμιση του χρέους δεν αποτελεί πανάκεια για την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η χώρα να πάει σε εκλογές εντός των επόμενων μηνών.
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι μπορεί να οδηγούμαστε σε εκλογές με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σηκώνει ψηλά τον πήχη για την τελική ρύθμιση του χρέους μετά το τέλος της 2ης αξιολόγησης ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι «τα συσσωρευμένα πολιτικά αδιέξοδα είναι αυτά που μπορεί να γεννήσουν εξελίξεις».
«Και στην οικονομία και στο προσφυγικό, είχαμε τραγικά γεγονότα σήμερα στη Μόρια και στους θεσμικούς εγκλωβισμούς και στις θεσμικές παρεμβάσεις και παρεκκλίσεις της κυβέρνησης και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου όλα είναι ανοιχτά και αντί να οδηγηθούμε σε μία ευταξία έχουμε οδηγηθεί σε απόλυτη αταξία.
Θεωρώ λοιπόν ότι πρώτα απ’ όλα είναι τα συσσωρευμένα ανοιχτά μέτωπα και αδιέξοδα παντού που μπορεί να γεννήσουν εξελίξεις.
Το γεγονός ότι ο κ. πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το θέμα του χρέους ως νέα γραμμή αντιπαράθεσης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι ούτως ή άλλως εκείνος το είχε υπογράψει τον Μάιο του 2016, συζήτηση για το χρέος μπορούμε να έχουμε μόνο μετά το 2018, το γεγονός ότι φέρνει την αντιπαράθεση πολύ νωρίτερα είναι μία πρόσθετη ένδειξη ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλείσει πύκνωση και επιτάχυνση εξελίξεων που μπορεί να δείχνουν μέχρι και εκλογές σε ένα διάστημα μηνών» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουμουτσάκος.
Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τη στηρίζει στο θέμα του χρέους επαρκώς ο κ.Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο χρέος».
«Αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για την ελληνική οικονομία και ότι για να φτάσουμε σε αυτό, δηλαδή στην ανάγκη ανάταξης της οικονομίας, μόνο το θέμα του χρέους δεν αρκεί.
Πρέπει να υπάρξουν προηγουμένως η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα, η μείωση της σφαγιαστικής φορολογίας, η ανάταξη της οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη έρημο.
Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή το πρόκριμα της σύγκρουσης για το χρέος φέρεται να εξυπηρετεί περισσότερο προπαγανδιστικές και κομματικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, παρά την πραγματικότητα» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης