Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα Σκουρλέτη στην κυβέρνηση; - Ο ανασχηματισμός θα δείξει…

Θέμα Σκουρλέτη στην κυβέρνηση; - Ο ανασχηματισμός θα δείξει…
Μια σειρά από γεγονότα φουντώνουν τη σεναριολογία για ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Τις λεπτές ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν του επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης αναδεικνύει το θέμα του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι, οι οποίοι κάνουν λόγο μάλιστα ακόμα και για «ρήξη» του Αλέξη Τσίπρα με τον Π. Σκουρλέτη.
Αφορμή για αυτήν την εκτίμηση είναι όσα εκτυλίσσονται – τουλάχιστον δημόσια – από το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά.
Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης, αφού υποστήριξε ότι «η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού έχει πολλές αναγνώσεις», αντιτάχθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ασκώντας κριτική μάλιστα στην κυβέρνηση για τον αντιφατικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το θέμα του χρέους και αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να μη βγει το πρόγραμμα, το οποίο όπως είπε, «είναι ξένο με εμάς, ακραίο, νεοφιλελεύθερο».
Μάλιστα για την τοποθέτηση του αυτή ο κ.Σκουρλέτης «επιβραβεύτηκε» καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Ακολούθησε η άρνηση του κ.Σκουρλέτη στην πρόταση του κ.Τσίπρα να αναλάβει την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δήλωση του ότι εάν χωριστεί το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν στην πρόταση του πρωθυπουργού για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, δεν συμπεριλαμβανόταν ο κ.Σκουρλέτης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Σκουρλέτης ήταν στην αρχική πρόταση του κ.Τσίπρα για το Πολιτικό Συμβούλιο αλλά λόγω ποσόστωσης για τις γυναίκες υποψηφίους, «βγήκε» από τη λίστα.
Μάλιστα αναφέρεται ότι ο κ.Σκουρλέτης προτάθηκε από άλλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να συμμετάσχει, αλλά αρνήθηκε διότι όπως φέρεται να είπε, δεν βρισκόταν στα πλάνα του πρωθυπουργού και συνεπώς δεν δέχθηκε διότι ήθελε να τον διευκολύνει.
Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα αυτά αποτυπώνουν αν όχι μια ρήξη τουλάχιστον ένα ψυχρό κλίμα μεταξύ του κ.Σκουρλέτη και του πρωθυπουργού.
Η αντίθεση του κ.Σκουρλέτη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μπορεί να ικανοποιεί ένα εσωκομματικό ακροατήριο στο ΣΥΡΙΖΑ και να αναδεικνύει έναν αριστερό σκεπτικισμό για τα έως σήμερα κυβερνητικά πεπραγμένα, αλλά δυσχεραίνει το έργο του πρωθυπουργού στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου που έχει χαράξει.
Το εάν υπάρχει ή όχι ψυχροπολεμικό κλίμα αυτό θα φανεί στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ο οποίος εξελίσσεται σε μια ακόμα «σπαζοκεφαλιά» για τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης