Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Merkel, Hollande: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος - Να γεφυρωθούν οι διαφορές ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος

Τσίπρας σε Merkel, Hollande: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος - Να γεφυρωθούν οι διαφορές ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος
Με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον Γάλλο πρόεδρος Francois Hollande, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande,  τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει λύση για το χρέος, καθώς είναι απαραίτητο να δοθεί σήμερα ότι η Ευρώπη λύνει τα προβλήματά της.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Hollande αναγνώρισαν την ανάγκη να αρθεί η αβεβαιότητα και οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών για το χρέος, ως προϋπόθεση για να βρεθεί η λύση.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι το ζήτημα συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.
Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέρη, επισήμανση η οποία έγινε δεκτή από τη γαλλική πλευρά
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την καγκελάριο Merkel, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέτει το θέμα τήρησης των συμφωνιών από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα και να υπάρξει λύση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Για το προσφυγικό, Τσίπρας και Merkel αναγνώρισαν την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ενίσχυση με ειδικούς και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Στη σύντομη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May, της έθεσε το ζήτημα των φοιτητών και των εργαζομένων στη Βρετανία, εν όψει του Brexit.
Επίσης υπήρξε ενημέρωσε για τις συνομιλίες που αφορούν το Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης