Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Ξέρουμε ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν τα βάζουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Βίτσας: Ξέρουμε ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν τα βάζουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης
Το πρόβλημα με το προσφυγικό εντοπίζεται κυρίως στα νησιά υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι «η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν, όμως ξέρει ποια είναι τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν τα βάζει καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας κληθείς να σχολιάσει την επιθετική ρητορική του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Όταν είσαι στην κυβέρνηση και είσαι σε μια συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ, πρέπει να μαθαίνεις για τους σχεδιασμούς και να παρεμβαίνεις» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας, ο οποίος επεσήμανε πως «το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και το μεταφέρουμε και στις διεθνείς συμμαχίες που συμμετέχουμε».
«Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματά της με το να τα βγάζει έξω από τη χώρα.
Παράλληλα, καλούμε τους Ευρωπαίους συμμάχους να αντιληφθούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρώπης και πρέπει να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε ο κ.Βίτσας, προσθέτοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας ως δυνάμεις αποτροπής».
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ.Βίτσας είπε ότι «το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα νησιά» καθώς όπως είπε, στην ηπειρωτική Ελλάδα η κατάσταση βαίνει συνεχώς βελτιούμενη.
«Το βασικό πρόβλημα είναι η σχετικά αργή εξέταση από τις επιτροπές προσφυγών, που εξετάζουν σε δεύτερο επίπεδο τα αιτήματα ασύλου, καθώς υπάρχει λίγος κόσμος σε σχέση με τη ζήτηση.
Δεν έχει φτάσει η βοήθεια που είχε υποσχεθεί η ΕΕ, ώστε να επιταχυνθεί η επιστροφή ατόμων στην Τουρκία και η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ», διευκρίνισε ο κ. Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης