Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια

Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια
Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός επιχειρηματικών συμφερόντων είπε ο υπ.Επικρατείας
Την θέση ότι εάν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο αποφάσισε να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί εάν ο νόμος είναι ή όχι συνταγματικός, ο κ.Παππάς είπε ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές, αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεση».
«Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα», είπε ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι «είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε».
«Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα;
Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα.
Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών.
Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός αυτών των συμφερόντων» υποστήριξε ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας ότι «άλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα».
«Έχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις» τόνισε ο κ.Παππάς, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να επαναφέρει την νομοθετική πρόταση του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν εξαντληθεί η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για σύσταση του ΕΣΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης