Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιθανή παρουσία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής - Δεν θα κατατεθεί αύριο 19/10 η τροπολογία για τα κανάλια

Πιθανή παρουσία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής - Δεν θα κατατεθεί αύριο 19/10 η τροπολογία για τα κανάλια
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για διαπραγμάτευση, 2η αξιολόγηση και χρέος 
Στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, το οποίο θα συζητηθεί στον Ολομέλεια της Βουλής αύριο 19/10, ενδέχεται να δώσει το παρόν και να πάρει το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σημείωναν στο bankingnews.gr ότι υπήρχε σκέψη ο πρωθυπουργός να μεταβεί στο Βουλή και μάλιστα να αναφερθεί από το βήμα της Ολομέλειας και στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης αλλά και της απομείωσης του χρέους, πέραν των όσων θα πει γι' αυτό καθ' αυτό το νομοσχέδιο.
Ωστόσο, η τελική απόφαση για το αν παραστεί ή όχι στη συζήτηση θα ληφθεί αύριο από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Αυτός ήταν και ο λόγος που κάποιοι συνδύασαν την πληροφορία αυτή με την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, όπου θα επιχειρηθεί εκ νέου να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ωστόσο, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ξεκαθάριζε πως η πιθανή παρουσία του κ. Τσίπρα αύριο στη Βουλή δε συνδέεται με το ζήτημα των καναλιών και του ΕΣΡ και πως ακόμα και αν η Διάσκεψη των Προέδρων δεν καταλήξει στη σύσταση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, δεν θα κατατεθεί αύριο η τροπολογία που απεσύρθη.
Η επίμαχη τροπολογία που προέβλεπε το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών εντός 5 ημερών, ή κάποια άλλη σχετική ρύθμιση, παραμένει ωστόσο πάνω στο τραπέζι.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, εφόσον δε συσταθεί το ΕΣΡ, θα επανέλθει με νομοθετική ρύθμιση.
Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός δεν προβλέπει επανακατάθεση της επίμαχης τροπολογίας αύριο.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης