Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλο το παρασκήνιο για τις πληροφορίες της επίσκεψης του Barack Obama στην Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο για τις πληροφορίες της επίσκεψης του Barack Obama στην Αθήνα
Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, αν πρώτα Λευκός Οίκος και αμερικανική πρεσβεία δεν προβούν την σχετική αναγγελία της επίσκεψης
Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama να επισκέπτεται την Αθήνα το διήμερο 14 – 15 Νοεμβρίου.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως η πρόσκληση τον κ.Obama να επισκεφτεί την Αθήνα έχει αποσταλεί από τον Έλληνα ομόλογό του, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μία πρόσκληση που ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη θετική απάντηση είτε διά της διπλωματικής οδού, είτε διά στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ή με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, κανείς από την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η επίσκεψη θα γίνει.
Όμως, η αισιοδοξία όπως τελικά ο κ.Obama θα βρεθεί στην Αθήνα πηγάζει από την συνήθη πρακτική όλοι οι απερχόμενοι Αμερικανοί Πρόεδροι, λίγο πριν τη λήξη της θητείας τους, να πραγματοποιούν περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Άλλες πηγές στέκονταν ακόμα πιο επιφυλακτικές για την επίσκεψη, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου και ειδικά όταν πρόκειται να μεταβεί στο εξωτερικό, γνωστοποιείται τουλάχιστον ένα μήνα πριν, ως εκ τούτου, η επίσκεψη θα είχε κλειδώσει.
Γι΄ αυτό στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών δεν επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, αν πρώτα Λευκός Οίκος και αμερικανική πρεσβεία δεν προβούν την σχετική αναγγελία της επίσκεψης.
Σε κάθε περίπτωση, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο bankingnews.gr ότι αν τελικά ο Αμερικανός Πρόεδρος έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση θα βάλει στην ατζέντα των συζητήσεων το θέμα του προσφυγικού, της απομείωσης του χρέους, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τα ενεργειακά.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης