Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους – Παράθυρο για μείωση φόρων

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους – Παράθυρο για μείωση φόρων
Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Την θέση ότι η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία διατύπωσε μιλώντας στο 15ο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.
Όπως είπε ο κ.Δραγασάκης, όσοι εναντιώνονται στη ρύθμιση του χρέους είναι μειοψηφία.
Μάλιστα ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε ότι εάν υπάρξει μείωση του χρέους, τότε ανοίγει το παράθυρο για μείωση της φορολογίας σε βάθος διετίας.
Αναφερόμενος στα "κόκκινα" δάνεια, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών "κόκκινων δανείων" με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ανάρτηση του στο twitter, είπε ότι «ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις».
«Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση μιας νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία» είπε ο κ.Δραγασάκης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.
«Να ξεφύγουμε από τις τρεις αυταπάτες για τον τουρισμό ότι δηλαδή ότι μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης και συμπίεσης των μισθών και σε συνθήκες μη σταθερότητας των γειτόνων μας», είπε ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι χθες ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε τις "Κασσάνδρες" επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.
«Για να πετύχουμε τους εφικτούς στόχους της ανάπτυξης χρειάζεται όλοι να κάνουμε όσα μας αναλογούν.
Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο» είπε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης