Πολιτική

Φίλης: Το συνέδριο προέταξε Παιδεία και Υγεία – Εντολή για στήριξη του κοινωνικού κράτους

Φίλης: Το συνέδριο προέταξε Παιδεία και Υγεία – Εντολή για στήριξη του κοινωνικού κράτους
Την αποφασιστικότητα μας υπέρ των αρχών της Αριστεράς στη διακυβέρνηση ανέδειξε το Συνέδριο είπε ο υπ. Παιδείας
Την θέση ότι η ανάδειξη των υπουργών Παιδείας και Υγείας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εντολή για στήριξη της καρδιάς του κοινωνικού κράτους διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης.
«Το Συνέδριο έδειξε την αποφασιστικότητα μας υπέρ των αρχών της Αριστεράς στην διακυβέρνηση και αυτό καταγράφεται και στα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι αν και ο ίδιος και άλλοι υπουργοί που υπέστησαν «φοβερή επίθεση, μία δολοφονία χαρακτήρων», βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των συνέδρων, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε αυτές τις επιθέσεις, να είναι αλληλέγγυο και να απαντά.
Όπως είπε, το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων είναι ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Ξανθός, σημαίνει ότι «δεν είναι στήριξη σε πρόσωπα, είναι η εντολή του συνεδρίου για αυτές τις δύο δράσεις, που αποτελούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους, να αποτελέσουν το επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κόμματος».
Ο υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην υψηλή θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που πρωταγωνιστεί στο διάλογο για τις αποκρατικοποιήσεις, το βάθος στο οποίο θα φτάσουν, το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια.
«Αυτός που με γενναιότητα έθεσε αυτά τα ζητήματα ήταν ο Σκουρλέτης, βγήκε έκτος, αυτό έχει σημασία», σημείωσε ο κ.Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι διατύπωσε από το βήμα αυτά που συζητώνται στις οργανώσεις μεταξύ των μελών σε μικρούς κύκλους, την αγωνία όλου του κόμματος.
«Στόχος είναι ένα μαζικό κόμμα, πολιτικά προσανατολισμένο στη δράση.
Πρέπει να δούμε το θέμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του, το πώς λειτουργούμε, να μην νεκρώσουμε και αναπτύξουμε σχέσης διαμεσολάβησης, αλλά να προστατευτεί η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια της Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε τις σχέσεις προς τα έξω με την κοινωνία, την ειλικρίνειά μας, να αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που υφίσταται ο πολίτης, να μην λέμε ψέματα ως κόμμα και κυβέρνηση» είπε ο κ.Φίλης.
Όσον αφορά το μεγάλο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο και ότι «είναι ψήφος προς έναν αγωνιστή της Αριστεράς που η συμβολή του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης