Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο Τσίπρας κόστισε και κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο  Τσίπρας κόστισε και κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα
"Tο συμφέρον του τόπου και όχι το κομματικό υπαγορεύουν εκλογές", αναφέρει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης
«Ο κ. Τσίπρας κόστισε και κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, τονίζοντας πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός, σε καμία χώρα, δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο χρόνο».
Ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει την δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν μπορεί να παραγράψει τις ενοχές του μιλώντας για αυταπάτες.
Θέλει δεν θέλει ο κ. Τσίπρας θα δώσει εξηγήσεις –μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και όχι μόνο– στην Εξεταστική, που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
Να δούμε πως και γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, πόσο κόστισε το κλείσιμό τους στο δημόσιο και τους μικρομετόχους, πόσο στοιχίζουν στην οικονομία τα capital controls».
Κατά τον ίδιο, «όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, όμως, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημία που θα έχει υποστεί ο τόπος».
Ακόμη, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως «κάθε μέρα που περνά, με αυτήν την ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση, τη χειρότερη από τη Μεταπολίτευση και μετά, το κόστος στην οικονομία και την κοινωνία γίνεται πιο βαρύ.
Γι’ αυτό ακριβώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίσθημα ευθύνης, ζήτησε -και ζητά- εκλογές το ταχύτερο δυνατό.
Το συμφέρον του τόπου και όχι το κομματικό υπαγορεύουν εκλογές.
Αυτό, άλλωστε, ζητούν ήδη στην πλειονότητά τους και οι πολίτες».
Για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και η Συμφωνία Αλήθειας που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αναφέρει ότι «η δέσμευση αυτή –που είναι κοστολογημένη και συγκεκριμένη – πέρα από το άμεσο όφελος για κάθε πολίτη, σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω.
Είναι ένα από τα γρανάζια που θα προκαλέσουν επανεκκίνηση της οικονομίας.
Έτσι ώστε –μαζί με τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις- να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας.
Μόνον έτσι θα έχουμε αύξηση του παραγόμενου πλούτου.
Και μόνον έτσι θα αρχίσει να ανασαίνει η κοινωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, ακόμη και αυτοδύναμη, η ΝΔ θα επιζητήσει συνεργασίες.
Όπως αναφέρει, «η δύναμή μας στην κοινωνία αυξάνεται διαρκώς, κάθε μέρα που περνά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης