Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με μία κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με μία κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ
Η Φώφη Γεννηματά και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν εξετάσει ενδελεχώς όλα τα σενάρια και όλες τις εκδοχές 
Την ίδια ώρα που κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν προσέρχεται προσκλητήριο διαλόγου που έχει σημάνει ο Αλέξης Τσίπρας για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και ο στόχος της διεύρυνσης του κυβερνώντος κόμματος που είχε τεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται η Φώφη Γεννηματά «καίει» το χαρτί Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν πρόκειται να συναινέσει σε περίπτωση που η Ν.Δ είναι πρώτο κόμμα σε εκλογές, να σχηματιστεί Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον σημερινό Αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική δεν περιορίζεται μόνο σε μια σκληρή κριτική στην παρούσα Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα επιμένοντας μάλιστα πως ήδη έχει διασφαλίσει την συναίνεση και συμμετοχή σε Κυβέρνηση υπό τον ίδιο καιν άλλων κομμάτων, όπως «Το Ποτάμι», το «ΠΑΣΟΚ/ Δημοκρατική Συμπαράταξη» κ.α..
Πάντως, η Φώφη Γεννηματά και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχουν εξετάσει ενδελεχώς όλα τα σενάρια και όλες τις εκδοχές ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και της ανάδειξης της Ν.Δ ως πρώτο κόμμα.
Ο προσανατολισμός της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με δεδομένο ότι το ποσοστό που θα λάβει η Ν.Δ. δεν θα της επιτρέπουν την αυτοδυναμία, είναι η επαναφορά και η επιμονή για σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης και με Πρωθυπουργό κοινά αποδεκτό, ακόμα και τεχνοκράτη.
Τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει και εκπροσωπεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και μάλιστα επηρεάζεται αρκετά από την «ακροδεξιά πτέρυγα» του κόμματος του.
Μάλιστα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πως δεν υποστέλλει ούτε θα υποστείλει την σημαία της σκληρής κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να γίνει ξανά παρακολούθημα και ουρά της συντηρητικής παράταξης και κυρίως να υποστηρίξει ως Πρωθυπουργό ένα νεοφιλελεύθερο κήρυκα».
Όπως σημειώνουν μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ο κ. Τσίπρας στη Βουλή στη Προ Ημερησίας συζήτηση για την διαφθορά και την διαπλοκή μπορεί να διολίσθησε σε λαϊκιστικούς ατραπούς, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ούτε έπεισε ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, αλλά κυρίως με τα όσα είπε δεν πείθει ότι είναι ένας πολιτικά φιλελεύθερος πολιτικός.
Πρέπει προς αυταρχικές πολιτικές και ασπάζεται πλήρως την ρητορική, την φρασεολογία και την λογική της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του και αυτό είναι πολύ αρνητικό και δρα απαγορευτικά σε οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία».
Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν επίσης την δυσφορία τους για την «υπεροψία» του κ. Μητσοτάκη και την «πολιτική εγωπάθεια του» ότι έχει στο τσεπάκι το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη και «βρέξει χιονίσει αν είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία θα μπορεί να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ για να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Μάλιστα η ενόχληση εντάθηκε περεταίρω καθώς μεταφέρθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη μέσω διεθνών διαύλων τα όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική, αλλά και τα όσα λέει εδώ σε επαφές που έχει είτε με Πρεσβείες είτε με διεθνείς παράγοντες ότι δηλαδή ζητάει εδώ και τώρα εκλογές, δεσμεύεται να κλείσει και να περάσει όσα δύσκολα μέτρα χρειαστεί και ότι ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κ.α. θα τον στηρίξουν για σχηματισμό Κυβέρνησης με τον ίδιο Πρωθυπουργό, αφού θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης