Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών
Ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δίκτυων, Χρήστο Σπίρτζη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή
Πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που θα κατονομάζει τους οριστικούς πλειοδότες των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών - προς το παρόν, «υπερθεματιστές» - στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) θα κλείσουν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που δεν αδειοδοτήθηκαν.
Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δίκτυων, Χρήστο Σπίρτζη, η οποία προβλέπει για την Digea και τη διοίκηση του μη αδειοδοτημένου καναλιού ποινή φυλάκισης έως ένα έτος (αντί 6 μηνών, μέχρι σήμερα) και πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ με κατάσχεση ραδιο-τηλεοπτικού εξοπλισμού.
Η τροπολογία θεσμοθετεί τη μη φορολογική αναγνώριση των εξόδων διαφημιστικής δαπάνης μιας εταιρείας σε μη αδειοδοτημένο κανάλι, ως μέθοδο πρόκλησης «οικονομικής ασφυξίας» σε αυτό.
Επίσης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα αδειοδοτηθούν θα έχουν διορία έξι μηνών για να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους σε υψηλή ανάλυση (high definition - HD).
Λόγω αμφιβολιών της κυβέρνησης για την έγκαιρη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), η αρμοδιότητα για την πιστοποίηση των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών ότι πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές κτιριακών εγκατστάσεων, ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων κ.α. «περνάει» πλέον στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης