Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Χαμηλή η ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο

Κύρτσος: Χαμηλή η ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο
Φαίνεται και από τα αποτελέσματα υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Χαμηλή χαρακτηρίζει την ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβερνητική παράταξη είναι ένα μείγμα αριστερών, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν επαγγελματικές εμπειρίες και με ιδεοληψίες ξεπερασμένες από τις εξελίξεις.
Σε αυτό το μείγμα να προσθέσουμε διάφορους της χειρότερης πλευράς του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που ξεχειλώσανε τα δημόσια οικονομικά και χρεώσανε τη χώρα.
Αν βάλουμε και το κυβερνητικό επίπεδο έχουμε μια πτέρυγα της ΝΔ, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ό,τι χειρότερο έχει βγάλει η ΝΔ.
Όλα αυτά αν τα αθροίσετε σαν πολιτικό υλικό κατά την άποψή μου και σε κομματικό επίπεδο και σε κυβερνητικό είναι χαμηλό, χαμηλή η ποιότητα, άλλωστε αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κύρτσος
Ερωτηθείς γιια την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε πως «είπε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν ένα χρόνο, πριν 18 μήνες και το όραμα είναι να φτάσει η χώρα μετά από 2 χρόνια περιπλανήσεων σκληρής λιτότητας στο επίπεδο που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι πάγιο αίτημα του κόμματος του.
«Οι πιθανότητες πραγματοποίησης πρόωρων εκλογών ήταν περίπου ανύπαρκτες, τώρα είναι ένα σενάριο που έχει πιθανότητες εφαρμογής.
Όμως επειδή είναι τόσο χαρούμενοι και τόσο αποφασισμένοι να μείνουν στην εξουσία, δεν νομίζω πως υπάρχουν οι δεύτερες σκέψεις που είχαν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σαμαρά, που έλεγαν δεν μπορώ να υπογράψω τη μείωση των συντάξεων.
Εδώ μπορούν να υπογράψουν 30 μνημόνια» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος τονίζει ότι «κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στο μνημόνιο όχι μόνο με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά γενικά γιατί η οικονομία και η κοινωνία δεν αντιδρούν με δυναμικό τρόπο».
«Και εξαιτίας των ελιγμών του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε πλέον η μόνη μνημονιακή χώρα.
Εκεί που ήμασταν οι έξυπνοι και θα βάζαμε τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια, όλοι οι άλλοι μνημονιακοί βγήκαν από τα μνημόνιά τους σε περίοδο τριών ετών κι εμείς εγκλωβιστήκαμε.
Υπάρχει μια πιθανότητα να μπερδευτούμε στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος μνημονίου ή να αλλάξει η ευρωπαϊκή συγκυρία προς το χειρότερο και να εγκλωβιστούμε.
Όμως δεν είναι βασικό σενάριο.
Το πιθανότερο είναι ότι κάποτε, τον Αύγουστο του 2018, αρχές του 2019, θα καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο» είπε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης