Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Κουταμάρες τα περί δραχμής – Ποτέ δεν συζητήθηκε σε πολιτικό ή κυβερνητικό επίπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ

Βίτσας: Κουταμάρες τα περί δραχμής – Ποτέ δεν συζητήθηκε σε πολιτικό ή κυβερνητικό επίπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα τα οποία περιγράφονται στο βιβλίο του Hollande υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι τα όσα αποκαλύπτονται από το διάλογο Putin – Hollande περί αιτήματος του Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία είναι κουταμάρες διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Νομίζω ότι είναι πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν.
Άλλωστε επίσημα ή ανεπίσημα η Μόσχα, η κυβέρνηση της Ρωσίας, το διαψεύδει.
Είναι ένα ζήτημα το οποίο εγώ θα το έβαζα μέσα σε εισαγωγικά «κουταμάρες», γιατί ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητήθηκε ούτε σε πολιτικό, ούτε σε κυβερνητικό επίπεδο, τέτοιο ζήτημα, να τυπώσουμε δηλαδή χρήμα», τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Βίτσας.
«Είναι γνωστό ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την εποχή, υπήρχε μία ομάδα η οποία μετά αποχώρησε από το κόμμα και η οποία έβαζε σαν ζήτημα την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αλλά δεν μιλάμε περί αυτού.
Εδώ μιλάμε για πρακτικές κινήσεις οι οποίες απλά δεν υπάρχουν» είπε ο κ.Βίτσας.
Στην επισήμανση ότι στο βιβλίο αναφέρεται πως το αίτημα έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από κάποιο άλλο στέλεχος από τη γραμμή που ανέφερε ο κ.Βίτσας τόνισε: «Σας λέω και εγώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που ανακοίνωσε, με μία έννοια και η ίδια η κυβέρνηση ότι αυτά τα πράγματα απλά δεν υπάρχουν.
Τώρα τη σκοπιμότητα μίας τέτοιας συγγραφής δεν μπορεί να την ξέρω.
Δεν μπορώ να πω γιατί γράφτηκε κάτι τέτοιο το οποίο είναι ανυπόστατο μέσα σε αυτό το βιβλίο.
Δεν μπορώ να ξέρω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης