Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Ενέργειας στο Sputnik: Ο TurkStream θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος

Υπ. Ενέργειας στο Sputnik: Ο TurkStream θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος
Η Ελλάδα στηρίζει τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και διαδρομών
Η Αθήνα στηρίζει τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream , καθώς θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και θα βοηθήσει τη χώρα να πετύχει τον στόχο της να αναδειχθεί σε τοπικό, ενεργειακό κόμβο.
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε εκπρόσωπος του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Sputnik.
Τη Δευτέρα (10/11) Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, μια συμφωνία που οραματίζεται την κατασκευή δύο υποβρύχιων «ποδιών» στη Μαύρη Θάλασσα, με ετήσια δυναμικότητα 15,75 δισ. κυβικά μέτρα το καθένα
Η Αθήνα ενδιαφέρεται για τέτοια έργα, όπως ο Ποσειδώνας, του διασυνδετήριου υποθαλάσσιου αγωγού 207 χλμ. Ελλάδος-Ιταλίας στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Η διασύνδεση Τουρκίας-Ελλάδος-Ιταλίας είναι ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο τμήμα του λεγόμενου Νότιου Διαδρόμου Αερίου.
«Ενδιαφερόμαστε για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, στο πλαίσιο, βέβαια, των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η Ελλάδα στηρίζει τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και διαδρομών, σημειώνοντας συγκεκριμένα:
«Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και των ενεργειακών διαδρομών διασφαλίζει πως την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο καλωσορίζει μεγάλα ενεργειακά έργα, που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Turkish Stream και ο Νότιος Διάδρομος Αερίου δεν αλληλοαναιρούνται και συμβάλουν στον ανταγωνισμό των τιμών του φυσικού αερίου, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης