Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Άλλο ένα όπλο κατά της ανεργίας παραμένει ανενεργό

Καλαφάτης (ΝΔ): Άλλο ένα όπλο κατά της ανεργίας παραμένει ανενεργό
«Παρόλο που η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ε.Ε. με το χαμηλότερο ποσοστό ειδικών στον τομέα Τ.Π.Ε., η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδρανεί», κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ
«Μελέτη της Ε.Ε., για τις Ηλεκτρονικές Δεξιότητες, προβλέπει ότι, ως το 2020, οι κενές θέσεις εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), θα φθάσουν στο ένα εκατομμύριο».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την κατάθεση ερώτησης που αφορά στην έλλειψη εθνικού σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες από το 2013, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να αυξήσει τον αριθμό των εξειδικευμένων επαγγελματιών, καθώς η ζήτηση παραμένει, κατά πολύ μεγαλύτερη, από την προσφορά εργασίας.
Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πρωτοστατήσει, δημιουργώντας - σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος - Εθνικό Συνασπισμό, στα χνάρια της Ε.Ε., οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης».
«Παρόλο που η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ε.Ε. με το χαμηλότερο ποσοστό ειδικών στον τομέα Τ.Π.Ε., η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδρανεί», κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Και σ’ αυτόν τον τομέα όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους».
«Ένα ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της ανεργίας μένει στη θήκη του, ανενεργό, να σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης