Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Η ΝΔ θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για τον Βαρουφάκη

Αυγενάκης: Η ΝΔ θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για τον Βαρουφάκη
O γγ της ΝΔ δήλωσε ότι κατά το α' εξάμηνο του 2015 έγιναν μεγάλη λάθη που ζημίωσαν τον ελληνικό λαό
Η πρόθεση της ΝΔ ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα επαναφέρει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραμένει στο τραπέζι επεσήμανε ο γγ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
«Δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι θα αμελήσουμε, θα διαγράψουμε, θα ξεχάσουμε πραγματικές ευθύνες ανθρώπων που μέσα από την πλάκα που έκαναν και μέσα από την εξουσία που κάποιοι, ακόμη πιο επικίνδυνοι, τους έδωσαν, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή ο κ. Τσίπρας, έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε στο Real FM.
Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα αναζητήσει πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Επειδή συζητούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο που έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή έχουμε τρίτο μνημόνιο με 9 δισ. ευρώ, έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ουσία μία απώλεια από πακτωλό χρημάτων, δεν φεύγει από πουθενά αλλού, φεύγει από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.
Έχουμε τη μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα υπερταμείο, όλα αυτά δεν είναι μικρά, αμελητέα λαθάκια.
Είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.
Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης