Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Πολιτικό παιχνίδι των δανειστών τα δημοσιεύματα περί Grexit για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα

Σκουρλέτης: Πολιτικό παιχνίδι των δανειστών τα δημοσιεύματα περί Grexit για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα
Η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη γιατί έχει το βλέμμα περισσότερο στο εσωτερικό της είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σε πολιτικό παιχνίδι των δανειστών προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες αποδίδει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή της μείωσης του ελληνικού χρέους και της παράλληλης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Δεν είναι ξαφνικό  οι δανειστές να αντιδρούν όπως τώρα με τα διάφορα δημοσιεύματά για την Ελλάδα.
Είναι πολιτικό παιχνίδι για να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση και για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm ο κ.Σκουρλέτης.
«Υπάρχει αντιπαράθεση λόγω μιας άλλης οπτικής για το ελληνικό ζήτημα εντός της Ευρώπης ή του ΔΝΤ και όλη η συζήτηση γίνεται στην καμπούρα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα δυναμιτίζεται το κλίμα της οικονομίας με αποτέλεσμα να μην έρχονται επενδυτές παρά το ενδιαφέρον τους.
Η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην  Ευρώπη γιατί έχει το βλέμμα περισσότερο στο εσωτερικό της και αυτό είναι το πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικείμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.
«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι πιο ήπια εκ των πραγμάτων και θα επιδιώξουμε να κλείσει μέσα στο 2016 για να προχωρήσει το θέμα διευθέτησης του χρέους πριν μπούμε στην εκλογική χρονιά για την Γερμανία που είναι το 2017» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στο θέμα του ΑΔΜΗΕ ο υπουργός είπε ότι σε μια εβδομάδα «θα γνωρίζουμε πως θα προχωρήσει το ζήτημα».
«Ο νόμος προβλέπει ακριβώς την πορεία που ακολουθούμε το 24 %  θα διατηρεί ο  στρατηγικός εταίρος με αντίστοιχή εμπειρία στα δίκτυα ,το 51 % το δημόσιο και το υπόλοιπο ποσοστό θα τεθεί σε διασπορά μέσω του χρηματιστηρίου.
Το μάνατζμεντ δεν εκχωρείται στο 24% αλλά θα συναποφασίζεται ανάμεσα στο δημόσιο και τον στρατηγικό επενδυτή.
Είναι εναλλακτικό μοντέλο για τα δημόσια δίκτυα και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στην Ευρώπη και το παρακολουθούν με θετική ματιά» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφορικά με τη ΔΕΣΦΑ, τόνισε ότι «οι εκπρόσωποι της εταιρείας είναι σε συνεννοήσεις με Ιταλούς», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα παραχωρηθεί ποσοστό πάνω από 49%  της εταιρείας».
Ερωτηθείς για το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αρχίζει αύριο τις εργασίες του, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «θα είναι ένα συνέδριο ψυχικής και πολιτικής ενότητας» και ότι «αυτό που προέχει είναι να ενισχυθεί ο πολιτικός ρόλος του κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης