Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Κομβικής και ιστορικής σημασίας το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Ρήγας: Κομβικής και ιστορικής σημασίας το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου, να αναστοχαστούμε τι έχει γίνει έως σήμερα είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση πως το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει κομβική και ιστορική σημασία διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στραμμένος στη κυβέρνηση αλλά στην κοινωνία και να διαμορφώνει τους όρους του μετώπου απέναντι στο νέο-φιλελεύθερο μπλοκ» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ρήγας, ο οποίος αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου, υποστήριξε πως «είναι κομβικό γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς βρίσκεται στην εξουσία».
«Οι εξελίξεις του συνεδρίου αφορούν το σύνολο της χώρας και της Ευρώπης από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπειρία στην Ευρώπη.
Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου, να αναστοχαστούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, {..}
Η μάχη που δίνουμε είναι η προσπάθεια απομείωσης του αντιπάλου εν προκειμένου του νεοφιλελεύθερου» τόνισε ο κ.Ρήγας, ο οποίος επεσήμανε πως το κόμμα θα πρέπει να επεξεργαστεί θέσεις τόσο για το πώς θα αντιμετωπίσει το παρασιτικό μοντέλο του κράτους, όσο και για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο.
«Αυτό είναι στη σκέψη μας το κόμμα πρέπει να είναι στραμμένο στην κοινωνία, να απαντά στην προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως το συνέδριο θα αρχίσει αύριο το απόγευμα με τον χαιρετισμό του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, αλλά και του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Η συζήτηση θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής και θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, οι οποίες περιλαμβάνουν τον απολογισμό και την αριστερά στον 21ο αιώνα, το κόμμα και τις προγραμματικές αιχμές για την επόμενη τριετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης