Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η κυβέρνηση επιδιώκει παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής για τους ανώτατους δικαστικούς

Ποτάμι: Η κυβέρνηση επιδιώκει παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής για τους ανώτατους δικαστικούς
«Αν επιχειρήσουν να περάσουν νομοθετική διάταξη, θα πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα»
Να μην επιχειρήσει να περάσει οποιαδήποτε νομοθετική διάταξη για την παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής για τους ανώτατους δικαστικούς προειδοποιεί την κυβέρνηση το Ποτάμι.
«Τελικά φαίνεται ότι η επιχειρούμενη συναλλαγή της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, εκτός από οικονομικά, προέβλεπε κι άλλου είδους ανταλλάγματα.
Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι αντικείμενο της συζήτησης με τον κ.Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και η παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής στην υπηρεσία ανώτατων λειτουργών μετά το 67ο έτος της ηλικίας, παρότι υπάρχει ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 88, παρ.5) για υποχρεωτική αποχώρηση μετά τη συμπλήρωσή του.
Είναι τυχαία η συζήτηση, όταν η κυρία Θάνου πρέπει να αποχωρήσει σε κάποιους μήνες;», αναφέρει στη σχετική του ανακ9ίνωση το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, σχολιάζοντας πως «για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα».
Καταλήγοντας, το κόμμα ξεκαθαρίζει πως «αν επιχειρήσουν (οι κυβερνόντες) να περάσουν νομοθετική διάταξη, θα πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα.
Κι όσο αδίστακτοι και αν είναι πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα περάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης