Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Κοινός συκοφάντης ο Μητσοτάκης - Δεν αναφέρει τη λέξη «σκάνδαλο» όταν μιλά για Siemens

Τσίπρας: Κοινός συκοφάντης ο Μητσοτάκης - Δεν αναφέρει τη λέξη «σκάνδαλο» όταν μιλά για Siemens
«Ο κ. Μητσοτάκης αναμασά τα λόγια και τα επιχειρήματα των καναλαρχών»
Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της σημερινής (10/10) συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Συνεχίζοντας τις κατηγορίες από την πρώτη ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν έλαβε απάντηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ερωτήματα που του έθεσε.
«Ζήτησα από τον Κυρ. Μητσοτάκη το πολύ απλό, να ξεκαθαρίσει αν υπήρχε σε αυτόν τον τόπο σκάνδαλο Siemens.
Περιμένω τη δευτερολογία.
Σας ρώτησα αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens.
Κάνατε πως δεν ακούσατε.
Σας ζήτησα να απαντήσετε τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια.
Για τα κόκκινα δάνεια θα δίνετε την επιχορήγηση;;», ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ξαναέθεσε στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός.
Στο επίμαχο θέμα της υπόθεσης Siemens, υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρει ποτέ τη λέξη «σκάνδαλο» όταν μιλά για την γερμανική εταιρεία, καλώντας τον και πάλι να δώσει απαντήσεις για την εμπλοκή του.
Στη συνέχεια, για το φλέγον θέμα του διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, σχολίασε χαρακτηριστικά πως η ο κ. Μητσοτάκης «αναμασά τα λόγια και τα επιχειρήματα των καναλαρχών», ενώ αναφέρθηκε και στο μέχρι πρότινος καθεστώς που επικρατούσε στα Μ.Μ.Ε.:
«Θέλετε να αντιπαραβάλλουμε όλα έχετε κάνει τόσα χρόνια για τους καναλάρχες που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ με τον διαγωνισμό;.
Μηδέν ευρώ εισπράξατε εσείς από τα κανάλια και κατηγορείτε εμάς.
Εισπράξαμε 258 εκατ.
Επειδή περιορίσαμε την προσφορά δημιουργήσαμε τον μεγάλο ανταγωνισμό», τόνισε, ενώ για την περίπτωση του… «λαγού» Ιβάν Σαββίδη δήλωσε πως «δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει τόσα εκατομμύρια, αν υπάρχουν να βγούμε όλοι στο κυνήγι»…
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, τους κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη, ξεκαθαρίζοντας πως έχουν αθωωθεί από την επιτροπή της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες» τους.
Για τις κατηγορίες περί offshore στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Αυγή» σχολίασε πως τελικά… «άνθρακες και αυτός ο θησαυρός».
Για το πολύ σημαντικό θέμα των πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός μίλησε με τα στοιχεία αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συνεννόηση με τους Δήμους για να αποφευχθούν και οι δημεύσεις α' κατοικίας από τις ΔΥΟ:
«Θέλω να σας δώσω τα επίσημα στοιχεία.
Να δούμε τι πλειστηριασμοί γίνονταν.
Το 2008 έγιναν 43 χιλιάδες πλειστηριασμοί.
Το 2010 έγιναν 48 χιλιάδες.
Το 2011 44.100.
Το 2015 κανένας.
Δεν έγιναν γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση.
Και το 2016 έχουν γίνει 500.
Αλλά ο λαός τώρα έμαθε ότι υπάρχουν πλειστηριασμοί.
Σας έπιασε ο πόνος.
Είχατε μνημονιακή δέσμευση»…
Σχετικά με τα «βέλη» που εξαπολύει κατά της κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως στη Δ.Ε.Θ. είπε πως πιστεύει ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός, αλλά πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τη Φώφη Γεννηματά, σχολίασε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε για το τι θα κάνει με τα «θαλασσοδάνεια» του κόμματος της, ενώ την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, ονόματα και διευθύνσεις σχετικά με τις αναφορές της πως «τα ορφανά του παλαιού ΠΑΣΟΚ (το οποίο είναι μολυσμένου κατά τον κ. Τσίπρα πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολήψεις.
Σας προκαλώ να μην ρίχνετε λάσπη και να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις.
Το οξύμωρο είναι να μιλάτε για "ορφανά Τσοχατζόπουλου" όταν είστε τα αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών επιλογών της περιόδου του Τσοχατζόπουλου. Όταν έγιναν αυτά τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της μίζας, της Siemens, των Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Παπαντωνίου», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης