Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών – Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών – Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα
«Δεν πρέπει να μπούμε σε μία νέα περιπέτεια»
Απέκλισε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα μας ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως πρέπει πρώτα η χώρα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα της προβλήματα, όπως τα «κόκκινα» δάνεια και την ανεργία.
«Δεν πρέπει να μπούμε σε μία νέα περιπέτεια», σχολίασε.
Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, ο κ. Θεοδωράκης έκανε εκτενή αναφορά στο μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών:
«Προτείναμε να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους που χρωστάνε το δάνειο τους, όταν μιλάμε για πρώτη κατοικία διαπιστωμένα και όχι για μία βίλα στην Μύκονο, να μπορούν να κάνουν κι αυτοί πρόταση εξαγοράς του δανείου τους.
Όταν ένα fund έρχεται να αγοράσει ένα τέτοιο δάνειο στο 10% της αξίας του, πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που πραγματικά υποφέρει να το αγοράσει στο 20% ή στο 30% της αξίας του.
Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να μην ωφεληθούν οι πονηροί, αυτοί που μεταβιβάζουν περιουσίες για να καλύψουν τα δάνειά τους, αλλά αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη».
Σχολιάζοντας την συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου, που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες ανέφερε:
«Στην τελευταία συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, που ήταν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Αμύνης και οι ιεράρχες κατέστησαν τον υπουργό Παιδείας κομπάρσο.
Αυτό είναι ντροπή για τα δημοκρατικά μας ήθη.
Δεν μπορεί οι αποφάσεις για την αλλαγή των βιβλίων να λαμβάνονται από τον Υπουργό Αμύνης, όπως έγινε στην τελευταία συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς και όχι να παζαρεύουμε στους διαδρόμους» ανέφερε, ενώ επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.
Μιλώντας για το προσφυγικό το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και πάλι ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα είναι μηδαμινή, καθώς συνήθως άλλα λέει, άλλα κάνει, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αφήσει τις τοπικές κοινωνίες στην τύχη τους.
«Θα πρέπει η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να παρουσιάσει στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες συγκεκριμένες λύσεις, όχι γενικόλογα, ώστε να νιώσουν μια ασφάλεια και οι τοπικοί πληθυσμοί» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Κεντρώου Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η πρόταση του Ποταμιού ήταν πολύ ξεκάθαρη:
«Να αφήσουμε τις καρέκλες μας, να αφήσουμε τις βεβαιότητές μας και να δοκιμαστούμε στην κοινωνία.
Δείλιασε η κ. Γεννηματά, δεν το τόλμησε, ελπίζω κάποια στιγμή να το ξανασκεφτεί.
Εμείς όμως λέμε:
Με κανένα τρόπο δεν θα ενισχύσουμε παλιούς μηχανισμούς. Ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι, υπογράφοντας μνημόνια, τρέφοντας το κομματικό κράτος με την τεράστια δημόσια διοίκηση και κάνοντας φορολογική επίθεση διαρκείας στους ανθρώπους που παράγουν η Ελλάδα θα πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο, από καταστροφή σε καταστροφή και από κρίση σε κρίση.
«Θα βγούμε από την κρίση μόνο αν αποφασίσουμε να δουλέψουμε σ' ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης» τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης