Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Να μας εξηγήσει η ΝΔ πώς γίνεται να παθαίνει πνευμονία όταν βήχει ένας καναλάρχης

Παππάς: Να μας εξηγήσει η ΝΔ πώς γίνεται να παθαίνει πνευμονία όταν βήχει ένας καναλάρχης
Δεν είναι δυνατό τα επιχειρηματικά συμφέροντα να αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν το δημόσιο συμφέρον είπε ο κ.Παππάς
(upd) Την θέση ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που να αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν το δημόσιο συμφέρον και να επιβάλλουν την ατζέντα τους διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς κατά την ακρόαση του από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Ο κ. Κοντομηνάς δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη ξεκίνησε κριτική .
Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς καναλάρχες να λένε κάτι και κόμματα να ακολουθούν ασθμαίνοντας…» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε:
«Να μας εξηγήσει και η ΝΔ πώς γίνεται κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ».
«Είναι υποκριτικό να γίνεται κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας.
Ήδη η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πρόγραμμα απασχόλησης για όσους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μείνουν χωρίς δουλειά» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος κλήθηκε στην επιτροπή να μιλήσει για τις τηλεοπτικές άδειες κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.
Στην τοποθέτηση ότι κατηγορείται για υπερσυγκέντρωση εξουσιών, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «με τη δική μας παρέμβαση για τα κανάλια σπάει η αεροπειρατεία και μπαίνουν κανόνες».
«Υπήρχαν πάρα πολύ αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» υποστήριξε ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι «είχαμε και πρόνοιες για την προέλευση των κεφαλαίων».
«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είχε όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως όλα τα προβλεπόμενα έγιναν και πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ενώπιον της Επιτροπής ενώ έχουν εισπραχθεί 90 εκατομμύρια ευρώ».
«Όποιον πολιτικό προσανατολισμό και να είχε κάποιος υποψήφιος δεν υπήρχε περίπτωση να καμφθούν οι κανόνες.
Λυπεί τους πολιτικούς αντιπάλους το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθεί παράκαμψη των κανόνων» είπε ο κ.Παππάς, υποστηρίζοντας πως είναι ανήθικο «να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια των καναλαρχών».
«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί σημεία και τέρατα και να κάνει σημεία και τέρατα.
Εάν ο κ. Κοντομηνάς ήθελε διακαώς να λάβει άδεια θα έπρεπε να υπερθεματίσει» είπε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι ο Καλογρίτσας προσκόμισε στοιχεία ότι μπορεί να καταβάλλει το τίμημα.
«Είμαστε στην επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα έχει 4 υπερθεματιστές που δεν περιλαμβάνουν τον κ. Καλογρίτσα» τόνισε ο κ.Παππάς.
Ο κ.Παππάς άρχισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα.
«Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι «σπάσαμε την αεροπειρατεία».
«Είχε υποκλαπεί ο αέρας της χώρας από μια ομάδα επιχειρηματιών, που κατάφεραν σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα και το λαό, να πάρουν το δίκτυο των κεραιών και να πάρουν και την παραγωγή περιεχομένου.
Με τη δική μας παρέμβαση σπάει αυτή η αεροπειρατεία.
Θα είναι θετικό για την Πολιτεία συνολικά να αντιληφθούν όλα τα ειδικά ιδιαίτερα συμφέροντα ότι οι δικές τους προτεραιότητες δεν θα κάμπτουν το δημόσιο συμφέρον, διότι έτσι λειτουργεί η δημοκρατία μας», ανέφερε ο υπουργός.
Για το διαγωνισμό είπε ότι υπήρχαν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για τον έλεγχο και την προέλευση κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
«Είχαμε πρόνοιες και για τον έλεγχο προέλευσης των κεφαλαίων και προϋποθέσεις τραπεζικής ενημερότητας και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχη.
Υπήρξαν αλλεπάλληλα φίλτρα που θωράκισαν αυτόν το διαγωνισμό ο οποίος πέρασε όλες τις πολιτικές, νομικές δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.
Ανέφερε ότι τα εκ του νόμου δικαιώματα των συμμετεχόντων εξασφαλίστηκαν πολλαπλώς και πλήρως ιδίως με τη δυνατότητα που δόθηκε σε όλους να κάνουν χιαστί έλεγχο στους φακέλους των ανταγωνιστών και αυτό ήταν πρόνοια του διαγωνισμού που τον θωράκισε έτι περαιτέρω.
Για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και τη φημολογούμενη σχέση του με την κυβέρνηση, είπε ότι επιχειρήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα να δημιουργηθεί ένα αφήγημα το οποίο θα τραυμάτιζε τη διαδικασία του διαγωνισμού αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό.
«Προσωπικά περιβάλλω με την απόλυτη εμπιστοσύνη την επιτροπή του διαγωνισμού», είπε ακόμη ο υπουργός και προσέθεσε ότι είναι ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, με παντός είδους συκοφαντίες, διότι έκαναν τη δουλειά τους με τρόπο άρτιο.
Για τον αριθμό των αδειών είπε ότι ελήφθη υπόψη η διεθνής εμπειρία και βασίστηκε και στη μελέτη για τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.
Ο υπουργός προσέθεσε επίσης ότι μπήκαν πολύ αυστηροί όροι για την απασχόληση.
«Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των αδειών γίνεται απόφαση της Βουλής», είπε ο κ.Παππάς.
Για όσους προβλέπουν ότι ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ο υπουργός ανέφερε: «Τις αποφάσεις της δικαιοσύνης τις σεβόμαστε όλοι.
Και με βάση αποφάσεις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ το καθεστώς μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό».
Επισήμανε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι σταθμοί και μάλιστα με το σκεπτικό ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σημείωσε επίσης ότι είναι ανησυχητικό ότι μπαίνουν στο στόχαστρο δικαστικοί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και προσπάθειας αποδόμησης του διαγωνισμού.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 11:06)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης