Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιάνο ο Ζουράρις, τραγούδι η Κουντουρά και εκλογές το 2019 – Όλα όσα έγιναν στη δεξίωση του Μεγάρου Μαξίμου

Πιάνο ο Ζουράρις, τραγούδι η Κουντουρά και εκλογές το 2019 – Όλα όσα έγιναν στη δεξίωση του Μεγάρου Μαξίμου
Ο κ. Ζουράρις έπαιξε επίσης στο πιάνο και επαναστατικά αντάρτικα τραγούδια
«Το τρένο φεύγει στις 8» ήταν ένα από τα τραγούδια που έπαιξε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρις, στο πιάνο του Μεγάρου Μαξίμου, στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνόντος κόμματος αλλά και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ χαλάρωσαν πίνοντας ένα ποτό με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό, που τους είχε καλέσει απόψε στις 21:30.
Κορυφαίο θέμα στα πηγαδάκια των βουλευτών ήταν η συζήτηση της Δευτέρας 10/10 στη Βουλή για τη διαπλοκή.
Κάποια στιγμή ο κ. Ζουράρις αποφάσισε να ψυχαγωγήσει τους βουλευτές παίζοντας πιάνο, με την Έλενα Κουντουρά να τραγουδά το γνωστό άσμα «Άσε με να φύγω».
Μάλιστα, ο κ. Ζουράρις έπαιζε για περισσότερο από δύο ώρες πιάνο, με όλους να λένε πως είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος.
Επέλεξε να μην τραγουδήσει στα γαλλικά και να μην παίξει ξένα τραγούδια.
Αντιθέτως, ξεκίνησε παίζοντας τον εθνικό ύμνο, συνέχισε με έντεχνο ελληνικό τραγούδι, πέρασε σε επαναστατικά αντάρτικα τραγούδια, προκαλώντας μια ευχάριστη έκπληξη όταν έπαιξε το «Στ' άρματα, στ' άρματα».
Μετά τις 23:30, ο κ. Ζουράρις συνέχισε με κλασσικά ελληνικά τραγούδια, με το πιάνο και τα χειροκροτήματα των βουλευτών να ακούγονται μέχρι έξω από το Μαξίμου.
Οι βουλευτές έδειχναν ευδιάθετοι, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της καθώς οι εκλογές θα γίνουν το 2019.
Οι βεράντες της μεγάλης αίθουσας δεξιώσεων είχαν ανοίξει, με τους καπνιστές, που δεν είναι λίγοι, να έχουν βγει έξω.
Ένα ακόμα πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καθώς πολλοί τον ρωτούσαν για τα στοιχεία που φέρεται να έχει, πολλά από τα οποία θα βγουν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα, για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Από τους πρώτους που αναχώρησαν ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουϊκ, ενώ πάρα πολλοί βουλευτές από την περιφέρεια προσήλθαν στο Μαξίμου φέρνοντας ως δώρο τοπικούς οίνους.
Η δεξίωση κράτησε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυκτα, οπότε και αναχώρησαν και οι τελευταίοι.
Σε ό,τι αφορά τα εδέσματα, υπήρχε ένα απλό μπουφέ με σφολιατοειδή και μπόμπες, κρασιά και ποτά, τα οποία είχε αναλάβει το catering του εστιατορίου της Βουλής.
Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε σχεδόν με όλους τους βουλευτές και έδειχνε ευδιάθετος, με τις πληροφορίες να λένε πως διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο και πως σύντομα η χώρα θα βγει στο ξέφωτο.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης