Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης για το μάθημα των θρησκευτικών: Άλλη μία ταπεινωτική υποταγή του πρωθυπουργού

Θεοχάρης για το μάθημα των θρησκευτικών: Άλλη μία ταπεινωτική υποταγή του πρωθυπουργού
«Με την πολιτική ανοιχτών μετώπων που έχει επιλέξει προκειμένου να δείξει ότι προωθεί την ατζέντα της αριστεράς, στην πραγματικότητα δημιουργεί συνεχώς νέα αδιέξοδα»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα (6/10) ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο για το ζήτημα των θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εν λόγω κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «ταπεινωτική υποταγή».
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης τόνισε ότι με τον «πολιτική ανοιχτών μετώπων» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δημιουργεί συνεχώς αδιέξοδα, ενώ πρόσθεσε ότι το εν λόγω γεγονός αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης που «ούτως ή άλλως βρίσκεται στο ναδίρ».
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη:

«Σε άτακτη φυγή τράπηκε η κυβέρνηση στο ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών.
Εξαιτίας των άτσαλων χειρισμών του, ο κ. Φίλης κατάφερε ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο ναδίρ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
Ο υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις προωθούμενες αλλαγές στην ύλη του μαθήματος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωθυπουργό, τον εθνικολαϊκιστή κυβερνητικό εταίρο του, και υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου.
Όμως, οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ρυθμίζονται από το Σύνταγμα, δε μπορεί να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.
Μάλιστα, οι σχέσεις αυτές μπορεί και πρέπει να αναπροσαρμόζονται, κατόπιν διαλόγου στο πλαίσιο της νομιμότητας, με αποκλειστικό σκοπό το κοινωνικό συμφέρον.
Παράλληλα, η ύλη των μαθημάτων που διδάσκονται στα σχολεία επιλέγεται με βάση παιδαγωγικά και μαθησιακά κριτήρια, δεν επιλέγεται με βάση τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του κάθε υπουργού.
Ο κ. Φίλης αγνοεί τα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας.
Ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του δηλώνοντας ότι «δίνει λογαριασμό μόνο στη νεολαία και την αριστερά».
Τελικά, έδωσε λογαριασμό στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.
Άλλη μία ταπεινωτική υποταγή του Πρωθυπουργού.
Με την πολιτική ανοιχτών μετώπων που έχει επιλέξει προκειμένου να δείξει ότι προωθεί την ατζέντα της αριστεράς, στην πραγματικότητα δημιουργεί συνεχώς νέα αδιέξοδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης