Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Ανεπίτρεπτες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη

Χατζηδάκης: Ανεπίτρεπτες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη
«Απέναντι στην αντιπολίτευση που κάνει η πραγματικότητα στην κυβέρνηση, η δική μας αντιπολίτευση δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρή ούτε ήπια»
Σκληρή κριτική στην πολιτικές της κυβέρνησης και κυρίως στις παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Έχουμε 2 ειδών αντιπολίτευση:
Τη θεσμική και της πραγματικότητας ή μάλλον την αντιπολίτευση που κάνει η ίδια η κυβέρνηση στον εαυτό της.
Με το παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας, με την οπισθοδρόμηση στην οικονομία - καθώς έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του "ου μπλέξεις" - με τις ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε. και, κυρίως, στη Δικαιοσύνη.
Ιδιαίτερα για τη Δικαιοσύνη προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Απέναντι στην αντιπολίτευση που κάνει η πραγματικότητα στην κυβέρνηση, η δική μας αντιπολίτευση δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρή ούτε ήπια.
Πρέπει να είναι μια αντιπολίτευση αιχμηρή και ουσιαστική.
Δεν χρειάζεται να φανατίσουμε τους δικούς μας, αντίθετα πρέπει να δώσουμε το χέρι σε όλους όσους ψήφισαν διαφορετικά κόμματα, προσπαθώντας να τους προσελκύσουμε με ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά από την πλευρά μας δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τη δυσπιστία που υπάρχει στο σύνολο του πολιτικού συστήματος.
Γι’ αυτό και χρειάζεται:

Α. Ένα νέο πνεύμα οργάνωσης.
Από την πλευρά μας, στην προετοιμασία του προγράμματος χρησιμοποιούμε εκατοντάδες τεχνοκράτες, αρκετοί από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά με τα κομματικά πράγματα και προχωρήσαμε σε ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν 25.000 συμπολίτες μας.

Β. Να είμαστε συγκρατημένοι σε όλα όσα θα πούμε.
Να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι όσα εξαγγέλλουμε μπορεί να πραγματοποιηθούν, μέχρι κεραίας.

Γ. Να μην αρκεστούμε μόνο σε προτάσεις.
Παράλληλα προετοιμάζονται σχέδια νόμου και ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν:
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία πριν από 42 χρόνια, διακρινόταν για δυο του χαρακτηριστικά:
Την απέχθεια στη δημαγωγία και την ανάγκη των συνεχών αλλαγών.
Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πρέπει να εμπνευστούμε και σήμερα προχωρώντας μπροστά στο δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας.
Αλλά ταυτόχρονα κάνοντας κι όλες τις αναγκαίες αλλαγές και να γίνει η Νέα Δημοκρατία πιο ελκυστική για τους Έλληνες πολίτες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης