Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η Κυβέρνηση Τσίπρα κορόιδεψε όλους τους ανθρώπους

Θεοχάρης: Η Κυβέρνηση Τσίπρα κορόιδεψε όλους τους ανθρώπους
«Η πραγματική οικονομία θα συνεχίσει να σαπίζει, είτε με βασανιστικό και αργό τρόπο, είτε γιατί ο υπόλοιπος κόσμος θα μας αφήσει στην άκρη»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα (4/10) ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, αναφορικά με τις κινήσεις της στον τομέα της οικονομίας.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης τόνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομία, και ότι αντιθέτως αυτή θα συνεχίζει να σαπίζει, ή διαφορετικά, θα υποστεί την πλήρη απαξίωση του υπόλοιπου παγκόσμιου στερεώματος.
Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο και ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι καλός για τα μυθιστορήματα, όμως στην πραγματικότητα δε μπορεί να γίνει.
Η κυβέρνηση θα δει πολύ γρήγορα ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι απλά νούμερα στο χαρτί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική οικονομία.
Η πραγματική οικονομία θα συνεχίσει να σαπίζει, είτε με βασανιστικό και αργό τρόπο, είτε γιατί ο υπόλοιπος κόσμος θα μας αφήσει στην άκρη.
Οι ευθύνες όλων, πολιτικών αλλά και πολιτών, είναι τεράστιες.
Μετά από επτά χρόνια κρίσης, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας.
Μεσσίες δεν υπάρχουν.
Και όπως διαπίστωσα, από τις επαφές μου την περασμένη στην Ουάσιγκτον με ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και Κογκρέσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πείσει ότι θέλει επενδύσεις.
Το κλίμα που μου μεταφέρθηκε είναι ότι κανείς δεν έχει πια ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Το μόνο τους μέλημα και η βασική τους προτεραιότητα είναι να μην καταρρεύσει η χώρα λόγω του προσφυγικού.
Στα υπόλοιπα θέματα αυτό που μας λένε είναι να δώσουμε μόνοι μας τις λύσεις.
Αυτή δυστυχώς είναι το μήνυμα από έξω.
Όμως για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται να προηγηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ήδη μειωμένα τα έσοδα σε σχέση με τη συμφωνία του Καλοκαιριού.
Ενώ η συμφωνία λέει ότι πρέπει να έχουμε 2,2 δις από ιδιωτικοποιήσεις, ο προϋπολογισμός έχει μόλις 437 εκατομμύρια.
Συνεπώς όταν η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι δεν περιμένει χρήματα από ιδιωτικοποιήσεις, πώς μπορεί να πάρει μπρος και η οικονομία;
Όταν οι καταθέσεις δεν γυρίζουν στις τράπεζες, όταν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων δεν επιλύεται, ώστε να «αιματοδοτηθούν» οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όταν δεν κλείνουν οι μη βιώσιμες επιχειρήσεις για να δώσουν χώρο στην οικονομία να ανασάνει, είναι επόμενο να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Τα προβλήματα δε λύνονται με τρόπο που να έχουμε τις μικρότερες επιπτώσεις.
Αντίθετα τα αφήνουμε να σαπίσουν, να προχωρήσει τόσο η "γάγγραινα" ψηλά ώστε να πρέπει μετά να "κόψουμε το πόδι".
Τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα είναι οι συνταξιούχοι: αυτό που δε μπορούν να αντέξουν είναι το ψέμα και αυτό είναι που πήραν.
Η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά μια κυβέρνηση «αεροπλανάκι», κορόιδεψε όλους τους ανθρώπους και δεν κάνει τίποτε από αυτά που είχε υποσχεθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης