Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017

Θεοχάρης: Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017
Ο Θεοχάρης επισημαίνει, ότι από το προσχέδιο του προϋπολογισμού λείπει και κάτι ακόμα: Τα ισοδύναμα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια
«Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού» του 2017, όπως εκτιμά σε ανακοίνωσή του σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ο ανεξάρτητος βουλευτής και ιδρυτής του πολιτικού φορέα Δημοκρατική Ευθύνη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από την κυβέρνηση, αποτελεί «ένα ακόμα βήμα στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και την εξουθένωση της μεσαίας τάξης».
Ο Θεοχάρης αναφέρει, ότι το 2017 θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα των πολιτών - κυρίως των συνεπών φορολογούμενων - 3,1 δισ. ευρώ εξαιτίας νέων φόρων και 1,5 δισ. ευρώ λόγω αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και μειωμένων συντάξεων.
«Έπειτα, με τη γνωστή τακτική της αντιστροφής της πραγματικότητας, θα έρθει περήφανα η κυβέρνηση να μας πει ότι εξασφάλισε μετά από 'σκληρή διαπραγμάτευση' 871 εκατ. ευρώ για να δοθούν σε κοινωνικά επιδόματα», όπως επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, για να προσθέσει: «Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει εισοδήματα. Εισοδήματα για τα οποία οι πολίτες δουλεύουν ή δούλεψαν στο παρελθόν. Και σε αντάλλαγμα δίνει ψίχουλα ελεημοσύνης σε ανθρώπους που φτωχοποιούνται εξαιτίας των δικών του επιλογών».
Ο Θεοχάρης επισημαίνει, ότι από το προσχέδιο του προϋπολογισμού λείπει και κάτι ακόμα: Τα ισοδύναμα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια.
«Αντίθετα οι περικοπές είναι ακριβώς εκεί: σελίδα 47 του Προσχεδίου – '34,1εκ. από αναμόρφωση ειδικών μισθολογίων'... Και ο εμπαιγμός των πολιτών συνεχίζεται», όπως καταλήγει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης