Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση Erdogan βαδίζει τελευταία σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια

ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση Erdogan βαδίζει τελευταία σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια
Να είναι βέβαιος ο Erdogan ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια αμφισβήτησης στο Αιγαίο είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι η κυβέρνηση Erdogan βαδίζει τελευταία σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια στον άξονα των ελληνοτουρκικών σχέσεων διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνει ανεκτή καμία προσπάθεια αμφισβήτησης του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου και γενικότερα των διεθνών συνθηκών.
«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Erdogan, ο οποίος αμφισβήτησε τη διεθνή συνθήκη της Λωζάνης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επανήλθε με νέα προκλητική ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση Erdogan  βαδίζει τελευταία σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια στον άξονα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η έλλειψη σεβασμού στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και η κλιμάκωση της αμφισβήτησης του ισχύοντος νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο και στα νησιά του συνιστά επικίνδυνο και ανεύθυνο παιχνίδι εκ μέρους της Τουρκίας, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί» υπογράμμισε η κα.Παπαδοπούλου.
«Με τέτοιες ενέργειες, όμως, εξελίσσεται σε ταραχοποιό της περιοχής, γεγονός που δεν συμβάλει ούτε στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ούτε στην ευρύτερη γεωπολιτική σταθερότητα.
Να είναι βέβαιοι στην κυβέρνηση Erdogan πως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καμία προσπάθεια αμφισβήτησης, είτε του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου είτε γενικότερα των διεθνών συνθηκών, που έχουν καθορίσει τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής» επεσήμανε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης