Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Erdogan και τουρκικού ΥΠΕΞ

Γεννηματά: Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Erdogan και τουρκικού ΥΠΕΞ
Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα
Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λοζάνης και του Τουρκικού ΥΠΕΞ που αμφισβητεί βραχονησίδες στο Αιγαίο.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» τονίζοντας ότι «απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
«Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης