Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιρώνης (αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος): Ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι διασφαλισμένος

Τσιρώνης (αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος): Ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι διασφαλισμένος
«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης
«Ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι διασφαλισμένος», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και οι ΑΝΕΛ, είμαστε σύσσωμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού».
Ο ίδιος αναφέρει πως «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το νερό ως δημόσιο αγαθό και προχώρησε στις νομοτεχνικές ενέργειες που θα το διασφαλίζουν», αλλά και ότι «μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως από τη δική μας κυβέρνηση το νερό δεν θα πουληθεί».
Σημειώνει δε, ότι  «δεν υπήρξε καμία κυβερνητική κρίση, οφείλαμε να βρούμε το νομικό πλαίσιο για να σταματήσει η πώληση που είχε υπογραφεί ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά, με την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ, στο ΤΑΙΠΕΔ», ενώ υπενθυμίζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της πώλησης του νερού».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρώνης τονίζει ότι «όσο το επιτρέπει η νομοθεσία σήμερα, και φυσικά ξαναλέμε είναι δεδηλωμένη η βούληση των προκατόχων μας ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό, όσο μιλάμε για νομοθετική ρύθμιση, ναι αυτή τη στιγμή νομίζω ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι διασφαλισμένος και χθες διασφαλίστηκε ακόμη περισσότερα», αλλά και ότι «μια μελλοντική κυβέρνηση... - και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάνε οι Έλληνες ποιος κυβερνούσε τόσα χρόνια και τι έκανε, γιατί πολλές φορές είναι ρηχή η μνήμη, έτσι τουλάχιστον θα ήθελαν οι πολιτικοί μας, η αξιωματική αντιπολίτευση να νομίζουν ότι όλοι είναι τα ίδια.
Δεν είναι όλοι τα ίδια, ούτε αυτό το ταμείο είναι ίδιο με το ΤΑΙΠΕΔ».
Κατά τον ίδιο, «η δημόσια διοίκηση πάσχει στην Ελλάδα είναι πολλές οι αμαρτίες του παρελθόντος και τα κινήματα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση.
Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια οικονομική ισορροπία και σε μια αυτάρκεια».
Εκτιμά ότι «η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», ενώ για την επικείμενη διαπραγμάτευση που εμπεριέχει το «αγκάθι» των εργασιακών, ανέφερε πως «η κάθε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς είναι μια μάχη, αφού σε πολλά πράγματα δεν συγκλίνουμε, ωστόσο πιστεύω ότι με τη σθεναρή θέση της κυβέρνησης μας θα πετύχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης