Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Κουτσούμπας: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Να υπάρξει ένας ενιαίος κρατικός φορέας νερού για τη σωστή διαχείριση του είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την θέση ότι το ΚΚΕ θα είναι «στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ.Κουτσούμπας, κατά τη συνάντηση του με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, πρότεινε ενιαίο κρατικό φορέα νερού για τη σωστή διαχείρισή του σε όλον τον κύκλο της υδροδότησης, από τους φυσικούς πόρους μέχρι τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και την αποχέτευση.
Επιπλέον, επισήμανε ότι επιβάλλεται να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί με βάση την κοινοτική οδηγία για το νερό, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται «κεντρικό επιστημονικό σχέδιο», τόσο για την οικονομία συνολικά, όσο και για το νερό ειδικότερα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος, επισήμανε ότι σήμερα «τρέχει» η τρίτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, μετά την ένταξή της στο Υπερταμείο την περασμένη Τρίτη, υπογραμίζοντς ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι πουλώντας το 23% σε ιδιώτη, το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο αφού θα κατέχει το 51%, δεν ισχύει, καθώς ο ιδιώτης θα έχει λόγο και στη διοίκηση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης