Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Να εγκαταλείψει η Τουρκία τις σκέψεις για δημιουργία νέας κρίσης

Ποτάμι: Να εγκαταλείψει η Τουρκία τις σκέψεις για δημιουργία νέας κρίσης
Το Ποτάμι καλεί την Τουρκία να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στη Λωζάννη σεβόμενη τις προβλέψεις της Συνθήκης Ειρήνης
Να εγκαταλείψει τις σκέψεις για δημιουργία νέας κρίσης καλεί την Τουρκία το Ποτάμι.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «μετά την εναντίον του απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, ο κ. Erdogan προφανώς αισθάνεται την ανάγκη να ενισχύσει το ηθικό κάποιων κύκλων της χώρας του δημιουργώντας ένταση με την Ελλάδα και θυμήθηκε να ανασύρει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης προκειμένου να την αμφισβητήσει, φέρνοντας ξανά στο φως το “παράπονο” της αδικημένης Τουρκίας για την υπαγωγή των νησιών του Αιγαίου στη χώρα μας».
Το Ποτάμι καλεί την Τουρκία να μην κάνει σκέψεις για δημιουργία νέας εστίας κρίσης με την αμφισβήτηση ενός διεθνούς κειμένου που ρύθμισε το θέμα των ίδιων των συνόρων της και των μειονοτήτων και να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στη Λωζάννη σεβόμενη τις προβλέψεις της Συνθήκης Ειρήνης.
Η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη ηρεμίας και σταθερής ειρήνης, τονίζει το Ποτάμι, καθιστώντας σαφές πως «αυτά εξασφαλίζονται μόνο με την πιστή τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί και την αποφυγή κάθε πρόκλησης που απομακρύνει την ειρήνη, την σταθερότητα, την συνεννόηση και την προσέγγιση των δύο χωρών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης