Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος προς Ιερώνυμο: Δεν θα συμφωνήσω σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας

Καμμένος προς Ιερώνυμο: Δεν θα συμφωνήσω σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας
Ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση για το μάθημα των Θρησκευτικών υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Διαβεβαιώσεις ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε τίποτα αναφορικά με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας παρείχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος κατά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
«Ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση» είπε ο κ.Καμμένος αναφέροντας ότι κατόπιν συνομιλίας με τον πρωθυπουργό, «τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας».
«Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας.
Χαίρομαι για το ότι αυτή η συνάντηση γίνεται μετά την αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας.
Αρα πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ.
Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Έθνους» είπε ο κ.Καμμένος.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σαν κυβερνητικός εταίρος εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας.
Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε σε αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο.
Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτό τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτά η θέση της εκκλησίας μας, η σχέση της ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν και που θα πρέπει να θυμίσω ότι πρώτη τις ζήτησε η Εκκλησία» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης