Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδιωτικοποιούνται τα δημόσια αγαθά

Μαντάς: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδιωτικοποιούνται τα δημόσια αγαθά
Η περιουσία του υπερταμείου θα αξιοποιηθεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η περιουσία του υπεραταμείου θα αξιοποιηθεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς υποστήριξε πως συγκροτείται ένα ταμείο όπου στη γενική συνέλευση βασικός μέτοχος είναι το δημόσιο.
«Παράλληλα σε αυτό το ταμείο εντάσσονται και άλλα τέσσερα υποταμεία μεταξύ άλλων και το ΤΑΙΠΕΔ» είπε ο κ.Μαντάς τονίζοντας ότι είναι υποκριτικό αυτοί που έφτιαξαν το ΤΑΙΠΕΔ να μας κατηγορούν ότι ξεπουλάμε την περιουσία του ελληνικού δημοσίου.
Αναφερόμενος δε στην ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο ο κ.Μαντάς επισήμανε πως «θέλω να πω καθαρά ότι η ένταξη τους δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση».
«Η περιουσία του ταμείου θα αξιοποιηθεί, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, θα αυξηθεί η αξία της και θα δοθούν δυνατότητες για επενδύσεις.
Άλλωστε, δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν προβεί στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσακαλώτου περί προοπτικής ιδιωτικοποίησης τους τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών «ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής πως η αριστερά δεν θα δώσει σε ιδιωτικές εταιρείες το νερό, ούτε άλλο κοινωνικό αγαθό».
Σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας του ταμείου ο κ.Μαντάς υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μακρόχρονη στρατηγική στο χώρο των δημοσίων επενδύσεων.
«Έχουμε μια εμπειρία ενός απίστευτα πελατειακού κράτους και παρεμβάσεων.
Αυτό που φοβίζει τις καθεστωτικές δυνάμεις είναι ότι θα βάλουμε κανόνες στο πως λειτουργούν οι δημόσιες επιχειρήσεις» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης