Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Μουζάλας: Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας
Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας
«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη Συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.
Όπως είπε, «θα περάσουμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, αν για κάποιους λόγους καταπέσει η Συμφωνία και επανέλθουμε σε ροές, όπως αυτές που είχαμε πέρυσι».
Ακόμη, ο κ. Μουζάλας αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα, Οδ. Βουδούρη, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση.
Το θέμα για μένα σταματάει εδώ.
Ποτέ δεν κριτικάρω κανέναν, πού υπήρξε δίκαιο πού και άδικο, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Προχωράμε παρακάτω».
Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Ωραιόκαστρο, ανέφερε πως «τα παιδιά στο Ωραιόκαστρο θα πάνε σχολείο και θα πάνε σχολείο όχι με τα ΜΑΤ.
Είναι οι γονείς των άλλων μαθητών που θα προστατεύσουν αυτά τα παιδιά.
Η δουλειά μιας κυβέρνησης είναι να απαλύνει, να κρατήσει ισορροπία σε αυτές τις καταστάσεις».
Αναφορικά με τους 8.000 ανθρώπους που εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας, αφού σημείωσε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει 8.000 ανθρώπους», συμπλήρωσε πως «κάναμε μια προκαταγραφή και έχουμε με ακρίβεια καταγεγραμμένους 54.000.
Το νούμερο των 6.000 που δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε με επιστημονικά κριτήρια, μπορεί κανείς να το αποδώσει σε ένα αριθμό που δεν ήθελε να καταγραφεί.
Ένας άλλος αριθμός απορροφήθηκε στις παράνομες και νόμιμες κοινότητες των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα».
Μάλιστα, χαρακτήρισε «λογικό αριθμό» ότι το 10% των προσφύγων δεν έχει καταγραφεί, προσθέτοντας ότι «είναι μη καταγεγραμμένοι, αλλά είναι ελέγξιμοι. Έχουμε τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, τις φωτογραφίες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης