Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το προσφυγικό κατέθεσε ο Χάρης Θεοχάρης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το προσφυγικό κατέθεσε ο Χάρης Θεοχάρης
Αφορμή για την εν λόγω κίνηση στάθηκαν οι καταγγελίες του πρώην ΓΓ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσε σήμερα (23/9) στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη, οι οποίες αφορούν το προσφυγικό ζήτημα.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα, ενώ διερωτήθηκε σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσφυγική κρίση.
Αναλυτικότερα, η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής:

«Θέμα: Καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης για να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του και τις καταγγελίες στις οποίες προέβη, τα ερωτήματα τα οποία γεννήθηκαν είναι αδήριτα και χρήζουν άμεσης απάντησης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες έχουν επωμισθεί το βάρος της προσφυγικής κρίσης αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός άκουσαν δια στόματος του κ. Οδυσσέα Βουδούρη τα παρακάτω :
«Δεν ήθελε να παραμείνει σε ένα υπουργείο όπου υπάρχουν σκιές πολύ σημαντικές και οι οποίες πρέπει να φωτιστούν άμεσα προς όφελος όλων».
«Η εμμονή σε αδόκιμες επιλογές και πιέσεις από το γραφείο του αρμόδιου Υπουργού οδηγούσαν σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης αντί διαγωνισμών και μεγάλα εργολαβικά κέρδη από την κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας».
«Η ανυπαρξία των κατάλληλων δομών αλλά και το ότι το Υπουργείο δεν έχει συντάξει ακόμα τον προϋπολογισμό και δεν έχει εκτίμηση για το κόστος ανά πρόσφυγα στην Ελλάδα έχει σαν αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων η οποία σήμερα ανέρχεται μόλις στο 28%».
«Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ουσία δε λειτουργεί και το όργανο που διοικεί τις δομές είναι το γραφείο του Υπουργού. Επίσης ο αριθμός των προσφύγων που δημοσιοποιείται καθημερινά από το άτυπο όργανο του Υπουργείου είναι κατά 10.000 υψηλότερος από τον αριθμό που δίνει το αντίστοιχο όργανο του Υπ. Εθνικής Άμυνας».
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Έχει δοθεί εντολή διερεύνησης των όσων κατήγγειλε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας;
2. Έχει κληθεί ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός να παράσχει εξηγήσεις για τα τόσο σημαντικά θέματα τα οποία τον αφορούν άμεσα και για τα οποία πλέον τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και παραμονής στη θέση στην οποία προΐσταται;
3. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσφυγική κρίση πέρα από τις διαπιστώσεις και τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού για την παγκόσμια διάσταση του θέματος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης