Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Να ανατραπούν οι εξοντωτικές πολιτικές και να προωθηθεί ένα αντιμνημονιακό σχέδιο

ΛΑΕ: Να ανατραπούν οι εξοντωτικές πολιτικές και να προωθηθεί ένα αντιμνημονιακό σχέδιο
«Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και αξιοπρεπούς αμοιβής; Να ζήσουμε να τις θυμόμαστε»
Ως «επιτακτική» χαρακτηρίζει την ανατροπή των εξοντωτικών πολιτικών η Λαϊκή Ενότητα, αυτή τη φορά με αφορμή τελευταία στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» του υπ. Εργασίας.
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί, για πολλοστή φορά, να κάνει το «μαύρο άσπρο» καθώς βαυκαλίζεται για τις, δήθεν, “επιτυχίες” της στον τομέα της απασχόλησης, η πραγματικότητα για το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι χειρότερη από τραγική και, καθημερινά, γίνεται ακόμη πιο δραματική.
Με τους Τρίπρα – Καμμένο να έχουν δηλώσει την απόλυτη υποταγή τους στις εξωφρενικές και σε βάρος του λαού απαιτήσεις των δανειστών, εφαρμόζοντας πιστά τα δηλητηριώδη για την κοινωνία μνημόνια, το “τσουνάμι” της διαρκούς επέκτασης των ευέλικτων και υποαμειβόμενων μορφών εργασίας συνεχίζεται.
Από τα τελευταία στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” του υπ. Εργασίας, επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι τα αποτελέσματα των υφιστάμενων πολιτικών -και στην αγορά εργασίας- είναι καταστροφικά και δρουν αυξάνοντας μέρα με τη μέρα τη νεομνημονιακή κατηγορία των φτωχών εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 1,41 εκατ. προσλήψεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2016, μόλις το 47,88% αφορούσε σε θέσεις πλήρους απασχόλησης ενώ το υπόλοιπο 52,12% ήταν προσλήψεις σε θέσεις μερικής ή και εκ περιτροπής εργασίας, με αμοιβές “φτώχειας”.
Επίσης, το “καμπανάκι του κινδύνου” για τις ακόμη χειρότερες ημέρες που έρχονται στην αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αλλαγές που θα γίνουν μέσα από την υπό εξέλιξη, τάχα, διαπραγμάτευση, “κρούει” το στοιχείο βάσει του οποίου φέτος τον Αύγουστο (σε μια σεζόν με ρεκόρ προσέλευσης τουριστών) δημιουργήθηκαν 15.687 θέσεις απασχόλησης σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική αγορά εργασίας διαρκώς συρρικνώνεται, με τις ευέλικτες και υποαμειβόμενες θέσεις απασχόλησης να επεκτείνονται διαρκώς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μένει σε προγράμματα – “ασπιρίνες”, τύπου Stage, με μνημονιακές αμοιβές – “ρεγάλα” και άθλιες, σε πολλές περιπτώσεις, εργασιακές συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ συνεχίζει:
«Από την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται ότι με τα μνημόνια της ασφυκτικής λιτότητας ούτε ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, ούτε η ανεργία πρόκειται να μειωθεί μέσα από τη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης και αξιοπρεπούς αμοιβής. Είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανατροπή των εξοντωτικών για τον λαό πολιτικών και η προώθηση ενός εναλλακτικού, αντιμνημονιακού αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης