Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ για το μάθημα των θρησκευτικών - Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει

ΝΔ για το μάθημα των θρησκευτικών - Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει
Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων, σχολιάζει η ΝΔ
Βολές κατά της κυβέρνησης για το μάθημα των θρησκευτικών εξαπολύει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως αν και το μάθημα χρειάζεται αναμόρφωση, εντούτοις αυτή πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ειδικότερα, η ΝΔ αναφέρει πως η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει.
Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει, «κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες«, τονίζοντας πως αυτό είναι κάτι που έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «δε μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων».
«Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων», καταλήγει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης